Tom Cruise vyinkasoval za nový Top Gun neuvěřitelný balík. V Hollywoodu nejspíš není nikdo, kdo by za jediný film vydělal tolik peněz

 Celebrity 
27. června 2022 07:50 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tom Cruise je nejlépe placeným hercem Hollywoodu Depositphotos
Tom Cruise je nejlépe placeným hercem, který začátkem července oslaví rovnou šedesátku. Suma, kterou vyinkasoval za svůj poslední film Top Gun: Maverick opravdu bere dech. V Hollywoodu nejspíš není nikdo, kdo by za jediný film vydělal tolik peněz.

Nebylo tomu ale tak vždycky. I z dnešního pohledu je až překvapivé, kolik Cruise bral za jeden ze svých prvních filmů. Šlo o snímek Riskantní podnik z roku 1983 a dnes nejlépe placený herec za něj dostal pouhých 75 tisíc dolarů. A jak šel čas a Cruise se stával v Hollywoodu jedním z nejobsazovanějších herců, začala růst i jeho výplata. A tak v posledních letech skutečně monstrózní.

Když už jsme o toho Top Gunu, za tento film z roku 1986 inkasoval Cruise 2 miliony dolarů. Ani to tedy ještě nebylo nic moc, i když co by za to mnozí mladí herci dneska dali.

Na milionové částky se Cruise dostal hned začátkem devadesátých let. Trvalo mu tedy sotva deset let, než se z něho stal jeden z nejlépe placených herců. V roce 1993 dostal za snímek s názvem Firma 12 milionů dolarů a o rok dříve natočil film Navždy a daleko s výplatou 13 milionů.

V roce 1994 díky filmu Interview s upírem poskočil už na 15 milionů a rekordní dvacetimilionovou hranici zdolal hned v roce 1996, kdy tuto sumu dostal za snímek Jerry Maguire, stejně tak jako za první Mission Impossible.

Ani tam se ale Cruise nezastavil. O pár let později se výplata ve výši 25 milionů dolarů stala pro něho běžnou, inkasoval ji třeba za Valkýru nebo Posledního samuraje či Minority Report a další filmy. A pak nastal opravdu obrovský skok, který žádný herec snad nemůže nikdy překonat.

Cruise v roce 2011 za Mission Impossible: Ghost Protocol inkasoval neuvěřitelných 70 milionů dolarů a k tomu veřejně nevyčíslené podíly ze zisku filmu. To se ostatně opakovalo u několika dalších snímků z této akční série.

V roce 2005 Cruise také prokázal dobrý instinkt, když si za film Válka světů nevzal žádný honorář a místo toho si vyjednal 20 procentní podíl na zisku filmu. Sečteno a podtrženo, Cruise na tomto filmu vydělal 100 milionů dolarů. A tím se dostáváme k samotnému finále. Je jasné, že o největší peníze si Cruise řekl za Top Gun: Maverick, který je obrovským hitem. Podle informací časopisu Variety si Cruise řekl o výplatu ve výši pouhých 13 milionů dolarů a k tomu o 10 až 20 procent podílu na zisku, tato informace není veřejná. V Hollywoodu už to ale spočítali. Snímek zatím vydělal v kinech miliardu dolarů a ještě není zdaleka konec. A to znamená, že Cruise za film ve finále utrží 100 až 200 milionů dolarů. A to znamená dvě věci. Nejen že je zdaleka nejlépe vydělávajícím hercem, ale že se tak jeho majetek, odhadovaný na 600 milionů dolarů, značně zvýší.

Autorský článek, další zdroj: JustJared

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008