Leoš Mareš vstává už 25 let v pět ráno. Své první práce po škole se ale vzdát nechce

 Celebrity 
25. června 2022 08:17 / Mirka Malá
  11
📷
1 fotografie v galerii
Leoš Mareš pořád dělá práci, do které nastoupil hned po škole Evropa 2 / volný zdroj
Leoš Mareš moderuje na Evropě 2 už neuvěřitelných 25 let. A od pondělí do pátku tak musí vstávat v pět ráno, protože jeho Ranní show začíná v šest. Přestože má spoustu jiných výnosných aktivit, práce v rádiu se vzdát nechce.

Co by taky Leoš Mareš bez rádia byl. Tam začala jeho slavná kariéra a všichni pamatujeme doby, kdy se bez Leoše Mareše v roli moderátora neobešla žádná větší akce či televizní show. Za to všechno může fakt, že je jako rozhlasový moderátor velmi oblíbený. A fanoušci mu před mnoha lety dokonce prominuli i jeho slavný kožich a nedostatek pěveckého talentu.

Na Evropu 2 nastoupil Leoš Mareš v červnu roku 1997 hned po škole. To ještě byly doby, kdy šlo tak říkajíc všechno. "Je to moje první zaměstnání po škole. Ani neznám jiné zaměstnání, vůbec nevím, jak to vypadá jinde,“ prozradil nám Leoš Mareš.

 Ve svém prvním pracovním roce vysílal jen o víkendech, ale hned po roce přesedlal na hitparádu a následně do Ranní show. "Podepisoval jsem smlouvu na dva roky. Tehdy mi ředitel Evropy 2 řekl, že životnost moderátorů je maximálně 2-3 roky. Tenkrát jsem to tak bral. Kdyby se pak nepřidal Patrik po třech letech jako stálý člen Ranní show, tak by možná měl pravdu. Být sám v éteru je těžké. I díky Patrikovi jsme tu dobu mohli protáhnout na tohle neuvěřitelné číslo,“  zavzpomínal Leoš.

Na druhou stranu je to právě rádio, které udělalo Leoše Mareše, svého času nejvytíženějším moderátorem v Česku. A taky nejbohatším. A svoji rádiovou popularitu využívá Mareš dál. Svoje jméno dokáže lukrativně zpeněžit na Instagramu, kde má neuvěřitelný milion sledujících. Takže když se Mareš na Instagramu spojí s nějakým produktem, inkasuje od firem přinejmenším statisíce. I proto si může dovolit zvolnit. Dnes už rozhodně nemoderuje mimo rádio příliš často. A proto bude Mareš v pět ráno vstávat i dál, protože rádio mu udržuje popularitu a přináší velké peníze.

Leoš Mareš tedy slaví s rádiem stříbrnou svatbu, ale je velmi pravděpodobné, že společně oslaví ještě významnější výročí. Fanoušky a rozhlasovou popularitu potřebuje, aby mohl dál být jedním z největších influencerů u nás, což ho skvěle živí.

Další zdroj: Evropa 2

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít