Helena Vondráčková slaví 75. Prozradila, co je za její skvělou kondicí a jak se s věkem srovnává

 Celebrity 
25. června 2022 14:32 / René Černý
  40
📷
10 fotografií v galerii
Helena Vondráčková oslavila své 75. narozeniny ve velkém v pražské Lucerně Se svolením Agentury MM/František Jirásek
Helena Vondráčková, ač se to nezdá, slaví neuvěřitelných 75 let. Přitom je stále aktivní a akční jako před deseti nebo třiceti lety. Koncertuje, natáčí, tančí, zpívá a k tomu se zvládá starat o svůj dům. Co je za její skvělou kondicí a mladistvým vzhledem? Čáry v tom prý rozhodně nejsou.

Helena Vondráčková je jednou z mála českých zpěvaček, která je takzvaně multifunkční. Zvládne nejenom zpívat, ale i tančit a hrát. Ne každý zpěvák tuhle vlastnost má. Helena je přitom velmi pohybově nadaná. I ve svém věku stepuje a stále je radost se na to dívat. To dokonce předvedla nedávno na svém narozeninovém koncertě ve vyprodané pražské Lucerně. Celým večerem provázela Helenina kamarádka a kolegyně, herečka Jitka Asterová. 

"Věk je jenom číslo. Je mi 75 a co má být?," řekla s úsměvem a humorem s tím, že si život užívá. "Já to beru tak, že jsem dosáhla jistého věku, a jdeme dál. Nemá cenu nad tím přemýšlet, stejně ty roky nevrátím. Důležité je nezatuhnout a být pořád v pohybu a dobré náladě," svěřila se inStory.cz Vondráčková.

Na Helenu Vondráčkovou kromě tisíců fanoušků, záplavy květin a dárečků čekalo v Lucerně ještě jedno velké překvapení. Přes doktora Jana Adama, ex-tajemníka Karla Gotta a bývalou tajemnici Jiřího Menzela se podařilo získat osobní gratulaci od zpěvačky Barbary Streisand, jež nedávno oslavila úctyhodné 80. narozeniny. Na velké LED obrazovce si pak nic netušící Helena přečetla osobní gratulaci i s věnováním od své kolegyně. Barbařina asistentka ji poslala doporučeně poštou tak, aby dorazila v pravý čas a byla pro Helenu na výročním koncertě milým překvapením. Zpěvačka měla z netradičního dárku obrovskou radost. 

Vydala nové 3CD s bývalým tajemníkem Karla Gotta. S hudebním dramaturgem Janem Adamem připravuje pořad na Českém rozhlase, který původně vysílal právě mnohonásobný Zlatý slavík. Vystupuje na mnoha akcích, koncertuje. Stále je velmi populární na Slovensku, v Polsku i v Německu. K tomu všemu se ale Helena věnuje i domácnosti a zahradě. 

"Vařím, peču, uklízím, seču trávník, stříhám živý plot, občas je potřeba něco natřít, přetřít, jedu nakoupit. Pak jedeme s Martinem na náš hausbót, kam přijíždějí přátelé. I o ty je potřeba se postarat. Grilujeme, užíváme si života," prozradila tajemství svého šarmu a skvělé kondice zpěvačka, která desítky let žije ve svém domě v Řitce nedaleko Prahy. 

Měla to štěstí, že nikdy netrpěla žádnou závažnou nemocí a snažila se být stále v kondici. I ve svých 75 letech cvičí, plave, jezdí na kole, chodí na procházky se psem. "O tom to je, nesedět u televize nebo jen neležet. Pořád mít pohyb a snažit se mít i dobrou náladu. Zbytečně se nestresovat z věcí, které stejně neovlivním. A být zamilovaná, to stále jsem," říká Vondráčková.

I když jejímu vztahu a lásce s o 12 let mladším mužem Martinem Michalem, který je i jejím manažerem, mnozí nepřáli a dodnes nepřejí. Sama si vztah uhájila a zanedlouho oslaví dvacet let od chvíle, kdy si řekli ano. Její manžel má za sebou několik vztahů a Helena Vondráčková rovněž. Jak ale říká, to pravé štěstí našla až po padesátce.

I když zpěvačka nikdy neměla děti, čehož později i trochu litovala, žije prý plnohodnotný život. Na stesky a návraty se do minulosti nemá prý chuť ani čas. "Mám pořád tolik práce a aktivit, že sotva stíhám zjišťovat, co je za den a kolikátého je. Život mám ráda. Pokud mi Pánbůh dá ještě zdraví, hodlám v tom pokračovat," řekla s úsměvem zpěvačka, herečka a moderátorka. Ve všech těchto disciplínách dokonale vyniká. 

Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47