Jan Přeučil po operaci. Prozradil, jak to doopravdy má s kyčlí a na co se nejvíc těší

 Celebrity 
16. června 2022 19:54 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Jan Přeučil se dává do pořádku po operačním zákroku Se svolením J. Hauera
Bard českého filmu a divadla Jan Přeučil se dočkal. Pár měsíců trpěl bolestmi v oblasti kyčle. Snažil se to rozhýbávat, rehabilitovat se v lázních, ale nic moc nepomohlo. Teď je po operaci a cítí se lépe. Naštěstí nemusel podstupovat totální endoprotézu.

Ve svých 85 letech je „Johny Spray“, jak mu přezdívají někteří kolegové, plný života a energie. Bolest kyčle ho ale jistým způsobem omezovala.

„Už to bylo hodně nepříjemné při chůzi nebo když jsem dlouho stál. Jsem rád, že se to podařilo. Nejprve jsem v Příbramské nemocnici, kde byli skvělí, podstoupil zákrok a teď se rehabilituji na soukromé klinice asi dvě tři sta metrů od našeho bytu v Praze. Už je to mnohem lepší,“ svěřil se inStory.cz Přeučil.

V jeho věku je jakýkoli operační zákrok rizikový. Protože však lékaři zjistili, že není jeho kyčel natolik špatná, že by musel podstupovat kompletní výměnu, postačila operace menšího rozsahu.

„Nedělali mi totální výměnu, ale jen odstranili nějaký výrůstek a pak ji zpevnili. A jak říká moje milovaná Evinka, už tu lítám s berlemi jak o závod,“ smál se na celé kolo herec, dabér, rétor a kantor.

V nemocnici bude ještě příští týden, pak se přesune domů a za dva týdny odjede na měsíc do milovaných Františkových Lázní. „Těším se, že se dám úplně dohromady, zase si stoupnu na jeviště a od nové sezóny snad zase před své studenty na Vysoké herecké škole v Bánské Bystrici, kam jezdím už dvacet let vlakem s přestupem v Žilině,“ svěřil se s neuvěřitelnou životní energií herec.

Přes léto chce víc odpočívat, přestože v srpnu už bude hrát na Letních Shakespearovských slavnostech v Praze. Pak si prý na týden a něco s rodinou odskočí do Řecka a na podzim ho čekají milé povinnosti.

„Jednak mne čeká premiéra velkofilmu režiséra Artura Kaisera Cirkus Maximum, který jsme točili loni a byla to nádherná práce. Hraju tam principála Ferdinanda a natáčení s Oldou Kaiserem, Petrem Baťkem, Radimem Fialou, Hankou Gregorovou, Bárou Mottlovou, Jirkou Werichem Petráškem nebo mým vyženěným synem Zdeňkem Rohlíčkem bylo báječné. V říjnu je premiéra a hned pak usednu do poroty největšího cirkusového festivalu v Evropě Cirkus Cirkus festival, který bude v pražské O2 universum,“ těší se Jan Přeučil.

Právě na festival cirkusu bez zvířat dorazí prý nejméně 13 světových artistů, kteří předvedou strhující kousky, na což se Přeučil prý těší, protože od mala miluje cirkusy. „Dorazí prý i Chaplinův syn nebo ředitel krásného a světově známého kabaretu Moulin Rouge. Moc se na to těším, jako ostatně na každý den a krásný zážitek,“ dodal Přeučil.

Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008