Ozzy Osbourne musel na operaci, která mu má zachránit život

 Celebrity 
14. června 2022 19:02 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ozzy zatím koncertovat nemůže Depositphotos
Ozzy Osbourne měl původně zahrát v Praze letos v lednu. Jeho velký koncert byl ale přesunutý až na květen příštího roku. Otázka zní, zda se ho jeho fandové vůbec dočkají. To bude záležet i na tom, jak se povedla vážná operace.

Ozzy ji podstoupil v Londýně, kam za ním z Ameriky odletěla i jeho manželka Sharon. Třiasedmdesátiletý rocker trpí Parkinsonovou nemocí a v páteři má spoustu kovu poté, co měl v roce 2003 nehodu na čtyřkolce. Lékaři nejprve musí odstranit původní šrouby v páteři slavného rockera a pak zase implantovat nové. Pomohou tak Ozzymu od silné bolesti, která se už podle jeho ženy nedala vydržet.

Po operaci, pokud bude vůbec úspěšná, se bude Ozzy dlouho zotavovat a bude potřebovat trvalou přítomnost zdravotní sestry. Operace je o to důležitější, že určí budoucí kvalitu rockerova života. Pokud se vše povede jak má, tento zákrok doslova zachrání Ozzymu život. S tak velkou bolestí už totiž pouze přežíval.

Ozzy už totiž sotva chodil. Naposledy byl viděn v květnu, jak se šourá po ulici za pomoci hole. V takovém stavu by sotva mohl na koncertní pódia. Od osudové nehody na čtyřkolce má na zádech a v krční páteři celkem 15 šroubů a vše se začalo ještě zhoršovat poté, co před třemi lety doma upadl. Už tehdy jeho zdravotní stav stál za přeložením jeho tehdejšího koncertního turné.

Ozzyho potíže zhoršuje ještě Parkinsonova choroba, která mu způsobuje také bolesti nervů. Sám rocker přiznal, že dalším projevem této nemoci jsou stále studené nohy. Protože se ještě chce vrátit ke koncertování, poctivě rehabilitoval každý den, ale úleva od bolestí byla jen částečná.

Zpěvák před měsícem médiím řekl, že v těchto dnech nemůže pořádně chodit. Sice má každé ráno rehabilitaci, díky které mu je o něco lépe, ale ne natolik, aby se vrátil na pódium.

Zda se Ozzy vrátí, i na to pražské, o tom rozhodne úspěch náročné operace. S Parkinsonem, a v jeho věku, tu jsou jistá rizika, která si uvědomuje i jeho žena Sharon. V době, kdy by měl zpívat v Praze, mu už bude přes 74 let.

Autorský článek, další zdroj: Daily Mail

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve