Regina Řandová se vrátila na místo činu, kde před 39 lety točila s Troškou legendární film Bota jménem Melichar

 Celebrity 
02. června 2022 14:24 / René Černý
  1
📷
6 fotografií v galerii
Regina Řandová si byla zavzpomínat na 39 let staré natáčení komedie Bota jménem Melichar Se svolením R. Řandové
Tehdy jí bylo 15 let a debutující režisér Zdeněk Troška si ji, spolu s dalšími, vybral do jedné z hlavních rolí nové rodinné komedie ze školního prostředí. A tak se Regina, tehdy ještě Zahradníková, stala hvězdou filmu Bota jménem Melichar. Dnes se známá herečka a dabérka, už jako Řandová, vrátila na místo činu.

Celý film o školních láskách, kradených botách i někdy nesmyslných školních předpisech, včetně neustálého přezouvání, se natáčel v Praze. Nejvíce v základní škole v Michli. Právě tam se Regina Řandová vypravila.

"Včera jsem měla možnost podívat se na místo činu. V ZŠ Bítovská jsem před 39 lety točila film Bota jménem Melichar. Škola oslavila 55 let od svého vzniku, paní ředitelka mě pozvala a já mohla být u toho," svěřila se Řandová s tím, že na ni padl jakýsi pocit velké nostalgie. 

"Našla jsem třídu, "šmírovací okénko”, kde jsem pozorovala mého filmového idola Radima Dochlebu, tělocvičnu i chodbu, kde jsem si půjčila Hromnice (boty). Bylo to báječné a moc děkuji za pozvání," svěřila se inStory.cz Regina Řandová.

Ve filmu jejího malého brášku hrál malý Martin Šotola, tehdy dětská herecká hvězda.  Nejvíce ho však proslavily Troškovy komedie Slunce, seno. Tam hrál malého Jirku Škopka, který trávil králíky anilinovými barvičkami a dostával od mámy, Heleny Růžičkové, pořádný sekec.

"Byla to krásná práce, točili jsme vlastně částečně za provozu, hlavně o víkendech. Je to film, který zraje jak víno a je ve své podstatě nadčasový, až na pár detailů. Ten mi vlastně, kromě pár dalších, odpíchl tu mou hereckou kariéru," svěřila se Řandová.

Dneska je matka dospělého syna Čestmíra Řandy nejmladšího a babičkou dvou vnuků. Hraje, točí a hlavně stále dabuje. "Dabing je to, co mne léta živí, co mne baví a díky čemuž jsem vlastně i dost svobodná. Divadlo jsem taky dělala, ale v době, kdy jsem měla malého syna, mě dost svazovalo. Tím neříkám, že bych se k němu třeba ještě někdy ráda nevrátila, nicméně zatím mi to stačí takhle," dodala herečka a dabérka. 

Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008