Jiří Mádl debutuje jako autor. Vydává knížku a dokončil scénář ke svému třetímu filmu

 Celebrity 
19. května 2022 16:54 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Jiří Mádl vydává svůj první román Albatros Media / volný zdroj
Jiřího Mádla proslavila role v teenagerovském filmu Rafťáci. Mnozí si možná mysleli, že z něho bude jen další představitel puberťáků všeho druhu, ale Mádl postupem let dokázal, jak multitalentovaný ve skutečnosti je.

Od Rafťáků se totiž jako herec postupně dostal k charakterovým rolím, například ve filmu Konfident a stal se také úspěšným scénáristou a režisérem. Má za sebou jako režisér už tři celovečerní filmy Pojedeme k moři, Na střeše a Vlny. A teď se poprvé představuje také jako autor.

Mádl vydává svoji debutovou knížku, kterou pojmenoval Přitažlivost planety Krypton. V románu o hledání vlastní dospělé identity použil Mádl dvě postavy Martina a Veroniky. Jejich neobvyklý vztah trvá s přestávkami několik let. Oba si totiž píšou jen ve virtuálním prostoru zvaném Planeta Krypton. A na pozadí jejich virtuálních interakcí se odehrává celá řada věcí. Hledání domova, budící se sexualita, láska a složité rodinné vztahy. Společné odhazování dětských šatů a cesta k dospělosti jsou vzrušující, ale náročné procesy a Martinovi i Veronice je komplikují jizvy z minulosti. A navíc si dali slib, že naživo se nikdy nepotkají. Jestli to opravdu dodrží, už musí čtenáři zjistit sami.

"První myšlenka na napsání knihy Přitažlivost planety Krypton přišla zhruba před 2,5 lety. Nejdřív jsem pár lidem rozeslal první dvě kapitoly a čekal na reakce, pak jsem začal psát,“ řekl nám Jiří Mádl. "Všechny virtuální věci stejně jako sociální média od sebe spíš pořád odkopávám. Ale asi ve mně zanechaly dojem, a to tou jistou jinakostí. Tak velmi proměnily náš svět. Myslím, že u lidí se sklonem k povrchnosti to zanechalo povrchnost, u lidí citlivějších naopak otevřely prostor pro hledání toho, co jsou. Pro vytvoření nového prostoru, kde je bezpečno. Pro vytvoření Planety Krypton.“

Jiří Mádl vydáním své prvotiny ale přestat psát nehodlá. Už má hotový další filmový scénář. Jde právě o snímek Vlny, který bude jeho třetím celovečerním filmem v roli režiséra. A jako obvykle si ke svému filmu napsal scénář sám. Vlny mají jít do kin někdy v průběhu příštího roku a v současné době vrcholí přípravy na jeho natáčení.

Jako herec se zanedlouho Mádl objeví v novém filmu Pánský klub, který má zajímavé téma. Jde o hvězdně obsazenou komedii o mužích, kteří se sejdou na terapeutickém sezení pro eroticky závislé.

Autorský článek, další zdroj: Albatros Media, Falcon.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47