Princ William se objeví na své první samostatné pamětní minci

 Celebrity 
31. května 2022 09:16 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Princ William oslaví 40. narozeniny Despositphotos
Vévoda z Cambridge oslaví 21. června 40 let. Na jeho počest byla vytvořena speciální pamětní mince, na němž je zobrazen jeho portrét. Je to vůbec poprvé, co se sám objeví na oficiální minci.

Narozeniny prince Williama proběhnou vskutku „pamětně“. Jeho portrét bude zvěčněn na oficiální pamětní 5librové minci. Je to poprvé, kdy se vévoda z Cambridge jakožto druhý v pořadí na trůn objevuje sám na oficiální minci.

Královská mincovna nedávno představila její návrh. Na minci je zobrazen budoucí král ve tříčtvrtečním profilu hledícím nahoru na pravou stranu mince. Na levé straně se nachází číslo 40 a napravo jeho královská iniciála "W".

Princ William byl už jednou na pamětní minci zvěčněn, a to s manželkou Kate Middleton v roce 2011, která byla vytvořena jako připomínka jejich královské svatby.

Rytec Thomas T. Docherty v prohlášení uvedl, že „vyváží rovnováhu mezi čerstvou energií Jeho královské Výsosti a tím, že je mladým otcem s ceremoniální povahou jeho královské pozice“.

Docherty, který je sám otcem dvou dětí, řekl, že návrh mince je vrcholem jeho kariéry a dodal: „I když jsou naše životy od sebe vzdáleny milion mil, chápu, jaké to je, když je vám 40 let a máte mladou rodinu. Proto jsem se chtěl ujistit, že jsem přesně zachytil Jeho královskou Výsost právě v této fázi jeho života."

Prozatím není známé, jak princ William oslaví své kulaté narozeniny. Spojené království momentálně žije oslavami platinového jubilea královny, které začínají 2. června. Jeho manželka Kate oslavila 40. narozeniny již v lednu a k této příležitosti byly vydány okouzlující portréty, které jsou k vidění po celém Spojeném království

Autorský článek, další zdroj: people.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008