Před šesti lety zemřel zpěvák Prince. Byl závislý na opiátech

 Celebrity 
21. dubna 2022 10:22 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zpěvák byl roky závislý na opiátech Depositphotos
Už to tak u slavných muzikantů bývá. Obvykle zemřou předčasně a obvykle stojí za jejich smrtí drogy. A nejinak tomu bylo i před šesti lety u zpěváka Prince.

Ráno 21. dubna 2016 byl Prince nalezen mrtvý ve svém domově a nahrávacím studiu Paisley Park v Minnesotě, uvádí History. Příčinou smrti bylo náhodné předávkování opioidem zvaným fentanyl. Bylo mu 57 let.

Na opiátech byl roky závislý

V letech před svou smrtí bral Prince léky na chronickou bolest kyčle. Předpokládá se, že bojoval se závislostí na opioidech. Během této doby stále nahrával a vystupoval. Prince byl nemocen už od začátku dubna. 7. dubna odložil dvě představení ve Fox Theatre v Atlantě, údajně kvůli chřipce. Vystoupení se nakonec konala 14. dubna, ovšem když druhý den časně ráno letěl zpět do Minneapolis, ztratil za letu vědomí a jeho soukromé letadlo nouzově přistálo na mezinárodním letišti Quad Cities v Moline v Illinois, kde byl hospitalizován. Byl mu podán lék Naloxon, používaný k blokování účinků opioidů, speciálně pak v případě předávkování.

Jakmile se Prince v nemocnici probudil, podepsal revers, přestože lékaři tvrdili, že trpěl dehydratací a několik týdnů měl chřipku. Zpěvák ale začal znovu koncertovat. Přesto 20. dubna 2016 zavolali jeho manažeři Howardu Kornfeldovi, kalifornskému specialistovi na léčbu závislostí a zvládání bolesti, aby pro popovou hvězdu našel lékařskou pomoc. Kornfeld naplánoval schůzku na 22. dubna, o den dříve měl Prince ještě vyšetřit místní lékař.

Prince ale našli 21. dubna ráno už mrtvého, což následně potvrdil přivolaný záchranář, který uvedl, že v době příjezdu záchranky kolem desáté dopolední byl zpěvák už asi šest hodin mrtvý. Prohlásili ho za mrtvého v 10:07, 19 minut po jejich příjezdu. Nebyly odhaleny žádné známky sebevraždy nebo dokonce cizího zavinění.

Prince, vlastním jménem Rogers Nelson se narodil 7. června 1958 v Minneapolis hudebníkům Mattie Shaw a Johnu Nelsonovi. Jako teenager hrál Prince v kapelách se svými přáteli. V roce 1978, když mu bylo 20 let, podepsal svou první nahrávací smlouvu s Warner Bros. a téhož roku vydal své debutové album For You. Téměř každoročně pak vydal nové album.

Známý byl také pro časté změny svého uměleckého jména. Otázka, jak a z jakého zdroje Prince získával drogu, která vedla k jeho smrti, byla předmětem vyšetřování několika orgánů činných v trestním řízení. Případ ale skončil bez postihu.

Zdroj: History, Wikipedia

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47