Rychlý odchod Josefa Aloise Náhlovského nikdo nechápe. Už je jasné, kde bude pohřbený

 Celebrity 
15. dubna 2022 15:39 / René Černý
  0
📷
10 fotografií v galerii
Josef Alois Náhlovský zemřel ve věku 72 let Se svolením V. Záhorské
Odchod komika, herce a moderátora Josefa Aloise Náhlovského, který zemřel 7. dubna ve věku 72 let, je doposud pro mnohé jeho kamarády a kolegy šokem. Do obřadní síně v Praze ve Strašnicích se s ním přišly rozloučit desítky lidí. Nyní už je jasné, kde spočinou jeho ostatky.

Ve strašnickém krematoriu, kam přišla řada celebrit, včetně Jiřiny Bohdalové, Pavla Nového, Pavla Novotného nebo Karla Šípa, se konal pražský obřad. Zádušní mše se však uskuteční na Moravě. 

"Protože Josého srdečním místem byly lázně Luhačovice, jeho přátelé, sousedé, fanoušci se s ním mohou rozloučit i tam. Bude to v úterý 19. dubna v 18.15 v  kostele Svaté Ludmily," prozradila inStory.cz jeho kamarádka a zakladatelka neziskové organizace Korunka Veronika Záhorská, která má na starosti organizaci posledního rozloučení s Náhlovským.

"Byli jsme nejlepší kamarádi, říkal o mně, že jsme jako bratr a sestra. Říkali jsme si vždy, že kdo z nás odejde dřív, postará se o rodinu a o poslední rozloučení. Dělali jsme si vždy legraci, že on nás stejně všechny přežije. Nakonec je to bohužel takhle," prozradila inStory.cz Veronika Záhorská, která se s Josém (Chosém), jak mu říkala, přátelila 22 let.

Náhlovský by prý rozhodně nechtěl, aby jeho blízcí a příznivci pro něj plakali. I proto je na jeho parte citát, který hovoří za vše: "Celý život jsem rozdával smích, tak se smějte dál."

"Když jsme měli 23. února naše poslední vystoupení s Minipárty, ani ve snu mne nenapadlo, že Pepu vidím naposled. Bylo jasné, že mu není nejlíp, ale nedával to na jevišti vůbec najevo. Naopak ze všeho si dělal legraci. Jeho odchod je pro mne stále nepochopitelný...," svěřil se nám Karel Šíp. 

Na co přesně Náhlovský zemřel, nechce rodina sdělit. Řadu let měl bavič plicní problémy, které se zhoršovaly. "Před několika týdny musel do nemocnice, kde podstoupil akutní operaci, na kterou za žádnou cenu nechtěl. Jeho stav se bohužel zhoršil natolik, že byl uveden do umělého spánku a z toho se už bohužel neprobral," popsala Záhorská zdravotní komplikace svého nejlepšího přítele.

Za úmrtím bylo prý multiorgánové selhání a podle Veroniky Záhorské v tomto ohledu byl jeho odchod pro něj vysvobozením. "On by takhle, pokud by se probudil, žít dál nechtěl. Sice 22 let tvrdil, jak umírá a dělal ze svých chorob přednost a bral je s humorem, ale byl v podstatě vážně nemocný," dodala.

Urna s jeho ostatky bude následně po zádušní mši uložena na hřbitově v Luhačovicích, protože část života prožil právě tam. V lázeňském městečku nedaleko Zlína měl svůj dům, a pokud nebyl ve svém milovaném Ústí nad Labem.

"Na kamaráda zavzpomínal i známý houslový virtuóz Václav Hudeček s manželkou, bývalou herečkou Evou Hudečkovou. "Je nám smutno, že už se letos s Pepou Náhlovským v létě nepotkáme v Luhačovicích v hotelu Valaška, jak tomu každý rok bývalo... Budeme s láskou vzpomínat."

Zdroj: Autorský článek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve