Královna Alžběta se po 70 letech stěhuje z Buckinghamského paláce

 Celebrity 
08. března 2022 18:48 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
V Buckinghamském paláci bydlela Alžběta 70 let Depositphotos
Letos oslavuje 70 let na britském trůnu, ale zdá se, že pro královnu Alžbětu v jejích 95 letech půjde o komplikovaný rok.

Problémy se kupí už od loňského roku. Především přišla o svoji životní lásku a manžela prince Philipa, následně se začala potýkat se zdravotními problémy. Naposledy se dokonce nakazila koronavirem. O jejím zdravotním stavu se ostatně spekuluje už dlouhé měsíce.

Stěhování jako znamení?

Může stěhování z Buckinghamského paláce signalizovat, že brzy dojde ke změně na britském trůnu? Každopádně královna Alžběta II. trvale opustila bydlení v Buckinghamském paláci. 95letá britská panovnice, která palác nazývala domovem po většinu své 70leté vlády, se podle londýnských Times rozhodla trvale bydlet ve svém víkendovém sídle Windsor Castle. Právě na Windsoru strávila Alžběta poslední dny se zesnulým manželem princem Philipem, takže tento hrad pro ni má opravdu velký význam.

Alžběta má na Windsor svoje vzpomínky s princem Philipem, má tam své poníky a rodinu, která žije poblíž. Nicméně toto revoluční rozhodnutí přichází po mnoha již zmiňovaných zdravotních potížích, které končily nákazou koronavirem. V říjnu loňského roku také strávila noc v nemocnici kvůli blíže nespecifikovanému onemocnění, omezila své oficiální povinnosti a poté odpočívala na příkaz lékařů. 

Britské deníky, které královskou rodinu pečlivě sledují, ovšem také poznamenávají, že toto rozhodnutí může také znamenat, že princ Charles bude pravděpodobně dalším obyvatelem Buckinghamského paláce, až se stane králem.

Zdroj: NY Post, Independent.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008