Tereza Maxová vydala knihu. Díky zápiskům z deníčku můžeme nahlédnout do života jedné z našich nejslavnějších modelek, která dobyla svět

 Celebrity 
14. prosince 2021 08:22 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Maxová si dlouhých deset let psala deníčky Albatros
Jedna z našich nejúspěšnějších topmodelek Tereza Maxová před několika dny vydala svoji první a nejspíš také jedinou knihu. Společně s autorkou Veronikou Bednářovou jejím prostřednictvím čtenáři nahlédnou do života jedné z našich nejslavnějších topmodelek, která dobyla svět.

S nápadem napsat tuto knihu oslovilo Maxovou nakladatelství. "Oslovilo mě nakladatelství, zda bych nechtěla vydat knihu. Na začátku panovalo velké nadšení, protože jsem netušila, co to obnáší vracet se zpět do minulosti. Společně se mnou knihu psala výborná novinářka Veronika Bednářová. Při našem prvním setkaní, které proběhlo on-line, v rouškách, a kdy mi Veronika sdělila, že o módě a modelkách neví vůbec nic, jsem hned zavětřila, že to bude ono. Když potom ještě do týmu přišla Zuzka Lednická ze Studia Najbrt se svojí kreativitou, tak bylo vše jasné,“ vysvětluje Maxová, proč se nakonec do psaní pustila.

 

Deset let si psala deníčky

Začátky vzniku knihy s názvem Tereza ale nebyly vůbec jednoduché. "Zorientovat se ve svých archivech, projít fotky, deníčky, znovu si připomenout dobu, ve které mnohdy nebylo na růžích ustláno, a vybrat z toho jen to, co považuju za důležité, nebylo vůbec jednoduché,“ přiznala Maxová s tím, že to pro ni byla psychoterapie a někdy se těžko dávaly emoce na papír.

Materiálu na knížku tak nakonec sice bylo hodně, ale vznik dalšího dílu Tereza určitě nemá v plánu. "Je to jen krátká výpověď a živý dokument, který doplňují dobové fotografie a komentáře. Poctivě je zaznamenáno deset let, které jsem měla v denících den po dni, ale třeba posledním deseti letům je věnováno jen pár stránek.“

Maxová patří k topmodelkám sametové revoluce

Byly totiž čtyři. Ona, Krainová, Hercigová a Peštová. Všechny kolem sametové revoluce odešly do zahraničí, kde měly skvělé kariéry.

Maxová v 17 letech  uspěla na konkurzu u francouzské modelingové agentury a její profesionální kariéra započala právě v roce 1989. Krátce před sametovou revolucí odjela spolu s Evou Herzigovou do Paříže. Téměř záhy začala pracovat pro slavného návrháře Karla Lagerfelda. Ten si ji vybral pro svou kampaň a pak s ní další tři roky spolupracoval. Netrvalo dlouho a Maxová se brzy objevila na titulní stránkách prestižních magazínů a stala se tváří reklamních kampaní světových značek, jako jsou Donna Karan, Hermés, Fendi, Kenzo nebo L'Oreal. Na molech pak předváděla kolekce módních domů Gucci, Prada, Dior, Chanel či Yves Saint Laurent a další. Brzy se stala nejen slavnou a úspěšnou, ale i finančně nezávislou.

V březnu 2000 se v Dánsku provdala za tenistu Frederika Fetterleina a v září téhož roku se jim narodil syn Tobias Joshua, kterému je už jedenadvacet let. V současnosti žije se svým druhým manželem Burakem Oymenem, tureckým podnikatelem, s nímž má dvanáctiletou dceru Mínu a desetiletého syna Aidena.

Zdroj: Albatros.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?