Legenda filmového plátna Brigitte Bardot dostala už šestou pokutu za podněcování k rasové nenávisti

 Celebrity 
08. listopadu 2021 10:37 / Mirka Malá
  10
📷
2 fotografie v galerii
Slavná herečka musí opakovaně platit za své názory Shutterstock
Francouzská herečka a bývalý sex symbol Brigitte Bardot dostala pokutu ve výši 20 000 eur za to, že nazvala původní obyvatele Indického oceánu divochy.

V roce 2019 Brigitte Bardot, která je legendou filmového plátna, napsala dopis, v němž se o obyvatelích ostrova La Reunion zmínila jako o "domorodcích, kteří mají stále divoké geny“ v reakci na to, jak zacházejí se zvířaty. Podle listu Telegraph konkrétně hovořila o hinduistické tamilské populaci, kritizovala je za obětování koz a používání kanibalismu. Ve čtvrtek byla podle zprávy z publikace Le Figaro pokutována za podněcování k rasové nenávisti.

Má tato hvězda pravdu?

Bardot s největší pravděpodobností ve svém dopise nezmínila nic, co by nebyla pravda a odkaz na divoké geny je poměrně pozoruhodné srovnávat s rasovou nenávistí. Nicméně pokutu za rozeslání inkriminovaného dopisu médiím dostal i její mluvčí Bruno Jacquelin.

Není to poprvé, co Bardot čelí právním problémům kvůli obvinění z rasismu. V roce 2008 byla 87letá herečka souzena za používání rasových nadávek vůči muslimským komunitám po mnoha dalších případech podněcování rasové nenávisti, přičemž tanto poslední byl jejím už šestým trestným činem. V reakci na její prohlášení napsala bývalá ministryně zámořských území Annick Girardin herečce dopis, ve kterém uvedla, že "rasismus není názor, je to zločin,“ uvádí Le Figaro. 

Brigitte Bardot je bývalá francouzská filmová herečka, která začínala jako modelka. Koneckonců je považována za jeden z prvních sex symbolů 20. století. K filmu ji přivedl už v roce 1952 první manžel, slavný francouzský režisér Roger Vadim. Během své kariéry natočila celkem 47 filmů, ale v roce 1973 ukončila filmovou kariéru, a rozhodla se plně věnovat boji za práva zvířat. V posledních desetiletích je také velmi výraznou kritičkou imigrace a islámu ve Francii. Dále čtěte: Osudové Vánoce princezny Diany. Film Spencer odhalí mnohé z jejího manželství s princem Charlesem.

Zdroj: NY Post.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008