Jiřina Bohdalová má vlastní peníze, na kterých můžete vydělat

 Celebrity 
06. září 2021 19:17 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Jiřina Bohdalová jako nejslavnější česká herečka bude mít vlastní euro bankovku Se souhlasem J. Bohdalové
Herecká legenda Jiřina Bohdalová se ale má. Po Karlu Gottovi je další z českých slavných osobností, které mají své "vlastní peníze" V rámci jejích letošních 90. narozenin dostane vlastní eurobankovku.

Jedinečná možnost se naskytne všem, kdo 10. září navštíví veletrh Sběratel PVA Expo v pražských Letňanech. Uskuteční se tu prodej limitované edice suvenýrové bankovky s její podobiznou.

"Návštěvníci si budou moci bankovku, jejíž hodnota by již v příštích dnech mohla vystoupat až na několik tisíc korun, zakoupit za 80 CZK, skutečná hodnota půjde brzy do tisíců," uvádí odborníci. 

"Zmíněné platidlo s fialovým vodotiskem vychází v omezeném nákladu 5 000 kusů a k prodeji bude pouze na veletrhu Sběratel PVA Expo 10. září," řekl Vladislav Klajban, držitel licence Euro Souvenir pro ČR.

Zájem o vysoce ceněnou bankovku pořadatelé očekávají enormní. Předpokládaná pořizovací hodnota bude činit pro návštěvníky 80 korun, nicméně numismatičtí odborníci se shodují, že její nulová nominální hodnota bude tou skutečnou významně překonána.

Slova Vladislava Klajbana potvrzuje i skutečnost, že stálice českého plátna si v roce 2013 u Úřadu průmyslového vlastnictví zažádala o registraci svého jména jako ochranné známky. Značku herečka tehdy zaregistrovala pro celou řadu výrobků a služeb. Její jméno či podobizna tak v budoucnu bude moci být pro komerční účely zveřejňována pouze s jejím výslovným souhlasem.

Veletrh Sběratel PVA Expo je největším sběratelským veletrhem ve střední Evropě. K dispozici zde letos budou oblíbené služby bezplatného oceňování sbírek, které na veletrhu nabízí Svaz českých filatelistů, Česká numismatická společnost, Puncovní úřad, Muzeum cenných papírů, Klub sběratelů kuriozit, Klub sběratelů telefonních karet nebo znalec v oblasti mineralogie Karel Mařík.

Po Karlu Gottovi je tak Jiřina Bohdalová další výraznou osobností českého showbyznysu, která se může hrdě pyšnit tím, že má vlastní platidlo. "Já jsem nadšená a líbí se mi. Je to milé a cením si toho," dodala národem milovaná herečka.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod