Víme, co se chystá s tolik kritizovanou sochou Věry Špinarové v Ostravě

 Celebrity 
17. ledna 2020 18:39 / redakce
  1
📷
4 fotografie v galerii
Podobizna v Ostravě Věře Špinarové není podobná ani v nejmenším Archiv
Socha legendární zpěvačky Věry Špinarové, která rozlítila desetitisíce jejích fanoušků, nejspíš konečně zmizí. Tolik kritizovaná a doslova až obludná podobizna umělkyně s fenomenálním hlasem má jít totiž do dražby. Cena ale rozhodně není nijak nízká!

Kritizovanou sochu Věry Špinarové od Davida Moješčíka umístěnou v Husově sadu v centru Ostravy městský obvod zřejmě na jaře prodá v aukci. Většina fanoušků zesnulé zpěvačky hovoří o tom, že socha je obludná. Dokonce před časem vzniklo na internetu srovnání, kdy někteří říkali, že socha Špinarové připomíná nápadně podobu s režisérem a hercem Milana Steindlera. 

Socha Špinarové z roku 2018, proti které se několikrát vyslovil i její syn, hudebník Adam Pavlík, by měla zmizet letos na jaře. Sám Pavlík několikrát prohlásil, že se jeho ani jiných rodinných příslušníků nikdo na názor neptal a přinejmenším by se slušelo, aby k tomu právě blízcí měli co říct. Odmítl proto sochu uznat jako oficiálni podobiznu a jakkoli se s ní spojovat.

"Zhruba po roce se nám podařilo uzavřít smlouvu na prodej sochy, protože s panem Moješčíkem jsme zhruba půl roku diskutovali jednotlivé podmínky prodeje," uvedl radní centrální městské části Lukáš Jansa a dodal, že nově by měly být jakékoli sochy umisťovány po pečlivějším uvážení a také širší diskuzi s veřejností.

Dokonce už byla vybrána aukční síň, která by se měla postarat o pravděpodobnou dražbu podobizny slavné zpěvačky. Ostravský městský obvod by rád z prodeje sochy získal alespoň náklady, což je 680 000 korun. To se tím pádem promítne do vyvolávací ceny. Konečná cena pak může být ale daleko vyšší. 

Otázkou však je, kdo si skulpturu Věry Špinarové bude chtít za tu cenu pořídit, zvláště, když podle mnohých je nepovedená a není si sama sobě podobná.

Věru Špinarovou v březnu 2017 postihla zástava srdce při koncertu v divadle v Čáslavi. Po resuscitaci trvající skoro 40 minut byla letecky transportována do pražské motolské nemocnice, kde o tři dny později zemřela.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve