Podivné tajnosti kolem smrti moderátorky Stáni Lekešové

 Celebrity 
09. ledna 2020 15:05 / René Černý
  4
📷
4 fotografie v galerii
Stanislava Lekešová odešla velmi náhle Archiv ČT
Jako naprostý šok a blesk z čistého nebe zapůsobilo úmrtí bývalé televizní hlasatelky, nyní moderátorky Stáni Lekešové na všechny její kolegy, kamarády a přátele. Ani těm nejbližším se nesvěřila, že by byla vážně nemocná. Co jí vlastně bylo a proč svou nemoc tolik tajila?

Lekešová zemřela doma v Praze den po Štědrém dnu ve věku 63 let. Nikdo kromě její rodiny netušil, že je nevyléčitelně nemocná. Navíc údajně ani žádnou faktickou léčbu nezapočala. O své nemoci přitom zřejmě věděla docela dlouho. 

"Stáňa jen trochu pohubla, ale ona to tak měla celý život. Tu měla o pět kilo více, pak zase méně. A když jsme se jí ptali, jak to dělá, že tak skvěle vypadá a dokáže ještě zhubnout, zatímco my se musíme hlídat, jen se tak pousmála a prohodila, že´to se musí umět´. Měli jsme z toho legraci, aniž jsme tušili, že chudinka je vážně nemocná a zbývá jí pár týdnů života," prozradili pracovníci Českého rozhlasu, kteří byli s Lekešovou v téměř každodenním kontaktu.

"Já jsem jen slyšela od pracovnic v České televizi, že si všimli, že hubne, protože to poznali na jejích kostýmech. Některé jí prý snad museli v kostymérně zabírat, protože ten úbytek váhy byl markantní, ač si toho diváci nebo běžně i kolegové zas tak nevšimli," prozradila jedna z jejích kolegyň. 

Na některých fotkách, které Česká televize zveřejnila z konce listopadu, kdy pořad Sama doma Lekešová moderovala, je ale evidentní, že byla výrazně pohublá. Nikdo však netušil, co za tím je.

"Stáňa s námi vysílala ještě na konci listopadu a teď už tu není. Je to hrozné... Nemůžu tomu uvěřit," svěřila se také její kolegyně z pořadu Sama doma Lucie Křížková, která měla ke Stáně Lekešové nejblíže.

Ani jí samotné se prý přímo nesvěřila, že by byla vážně nemocná. Jen se nechala slyšet, že má nějaké pobíhání po doktorech... S nikým se přímo "neloučila", aby nepochopili, že se třeba něco děje. Odcházela ze studia tak, jako by měla po Novém roce opět přijít a vysílat. Tak, jak to ostatně bylo na pondělí 6. ledna naplánováno.

"My jsme spolu byly na podzim na kávě, ona byla tak veselá, rozesmátá. Ani na chvíli si nepostěžovala, že by jí něco bylo. O to horší šok to byl, když jsme s kolegyní Saskií Burešovou seděly 27. prosince na vánočním obědě a přišla nám smska, že Stáňa zemřela. Doteď to nechápeme a nemůžeme tomu uvěřit," svěřila se bývalá hlasatelka a dnes také moderátorka Marie Tomsová, která na bývalou kolegyni a kamarádku pěje jen samá pozitiva.

I když se v televizi i v rozhlase konaly vzpomínkové a rozlučkové pořady, které Lekešovou připomínaly, hlavně pak na její úžasnou povahu, věčně rozesmátou, která dokázala rozchechtat celé studio, nikde nezaznělo, co jí fakticky bylo. Ví se jen o rakovině, která prý v době, kdy ji u ní lékaři objevili, byla už neléčitelná.

"Jen vím, že šlo o záležitost břicha. Co přesně to bylo nevím a je to vlastně jedno. Šlo to ale velmi rychle. Ona nejspíš třeba dostala nějakou nabídku na jistou léčbu, ale asi nechtěla, aby trpěla, aby trpělo její okolí, když nebyla jistota, že to nějak pomůže. Celá ta léta byla Stáňa Lekešová milá, hodná, usměvavá. Proto se taky nikomu nesvěřila. Nechtěla být někomu na obtíž, k politování. Ona prostě zářila až do poslední chvíle," prozradil její blízký kamarád a kolega, který si myslí, že tak to asi i bylo správně. 

Kolegové a přátelé neměli ani šanci se se zesnulou moderátorkou naposledy rozloučit. Rodina uspořádala pouze soukromý akt tak, jak si to ona sama nejspíš přála. Proto tu zůstane navždy po ní vzpomínka jako na skvělou, vzdělanou ženu s věčně rozesmátou tváří, která rozdávala radost a dobrou náladu. 

"Určitě by nechtěla, aby se na ní vzpomínalo smutně, aby někdo dělal tryzny. Ona měla ráda život a tak na ni musíme vzpomínat i my," zaznělo ve všech vzpomínkách od jejích kolegů, s nimiž spolupracovala. 

Lekešová je tak druhou bývalou televizní hlasatelskou legendou, která zemřela poměrně náhle. Před devíti lety odešla i milovaná Milena Vostřáková. U té se rozjel zápal plic a nakonec podlehla selhání imunity, když její tělo napadla smrtící bakterie, s níž se organismus nedokázal vyrovnat. I tahle televizní a rozhlasová tvář byla u diváků, posluchačů, ale hlavně u kolegů velmi oblíbená. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve