Jedinečné panenky pomáhají opuštěným a týraným dětem

 Celebrity 
10. prosince 2017 11:00 / Marcela Plachá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Charitativním večerem provázel Sámer Issa a Martina Balogová Pink Carpet – Hellping dolls
Zejména pro nešťastné děti, které stráví Vánoce v Klokáncích, je určen výtěžek z charitativního prodeje šatů pro panenky. Do projekt PINK CARPET: HELLPING DOLLS se zapojila řada osobností a šaty ušila třeba Beata Rajská či Iva Pazderková. Podívejte se na jejich výtvory do fotogalerie!

Přes čtyřicet návrhářů a celebrit obléklo panenky pro dobrou věc. Výtěžek z dražby panenek Barbie v originálních modelech od módních návrhářů totiž poputuje do pražského Klokánku pro děti, které potřebují okamžitou pomoc.

Do charitativního projektu se aktivně zapojila také Iva Pazderková. „Na panenky jsem jako malá šila v jednom kuse. A postupem času jsem začala šít na sebe," prozradila. 

„Panenek jsem měla hodně, ale na pravou Barbie jsme neměli peníze, tak jsem si ten sen splnila vlastně teď. Ušila jsem sukni a pléd z červeného sametu, korzítek ze slovácké krojové mašle. Moje Barbie se jmenuje Slovácká princezna. Šaty má jednoduché, jediným zdobením je právě slovácká výšivka, která připomíná mé kořeny, připomíná tradici a lásku k řemeslu. A samet zastupuje tu princeznovskou část. Pléd má proto, že často cestuje po světě. Ale nikdy nezapomíná, odkud pochází a kam patří její srdce. Na dlaň.“ 

„Děti i pracovníci z Klokánků si zaslouží pomoct, protože do toho dávají vše. Pomoc Klokánkům se pro nás stala srdeční záležitostí a víme, že děláme dobrou věc,“ uvedl za organizátory František Anděl. Částka, za kterou se vydražilo padesát panenek, činila krásných 336.000 korun. Největší částka padla za netradiční panenku ve střevíci od návrháře Radka Zachariáše, která se vydražila za rovných 30.000 korun.

Šaty do dražby ušili například Beata Rajská, Klára Nademlýnská, Zuzana Kubíčková, Jakub Polanka a mnozí další. Ambasadorkou letošního ročníku se stala paní Dagmar Havlová. Během slavnostního galavečera, který se konal v kostele sv. Anny na Starém Městě, vystoupila v doprovodu Pražského žesťového souboru sólistka Opery Národního divadla Yvone Škvárová a zpěvačka Dagmar Zázvůrková. Dále také vystoupila Martina Balogová, Sámera Issa nebo šikovné děti z Klokánků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47