Tříska po pádu z mostu nezemřel na následky tonutí!

 Celebrity 
01. října 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jan Tříska zemřel na následky mnohačetných poranění po pádu z Karlova mostu! archiv TV Barrandov
Pád nebo skok Jana Třísky ✝80) z Karlova mostu před týdnem je stále zahalen tajemstvím. Jak se teď ukázalo, i kdyby se mu dostalo pomoci záchranářů bezprostředně po události, nejspíš by ani tak dál nepřežil. Nezemřel totiž na následky tonutí, ale těžkých poranění!

Pád ze čtrnáctimetrové výšky do ledové vody se mu nakonec stal osudným. Den a půl poté, co jeho bezvládné tělo vytáhli stateční polští záchranáři z Vltavy, v nemocnici na ARO zemřel. 

„Z policejního spisu vyplývá, že byť ležel ve vodě tváří dolů nejméně deset minut, v plících měl vody jen nepatrné množství a podlehl mnohačetným poraněním! Ta si nejspíš způsobil o mostní pilíř či dopadem na vodní hladinu. Ze zprávy patologa vyplývá mimo jiné i to, že měl zlomenou páteř,“ uvedl zdroj pro deník Blesk, který zprávu přinesl jako první.

Bylo jasné, že pokud z mostu nepadal rovnou do vody, tak v místě, kde seděl a pak i zřejmě stál, musel narazit na mostní pilíř a těžce se zranit. Po dopadu na hladinu, což samo o sobě je život ohrožující, byl nejspíš v bezvědomí. Pak se mohl na chvíli probrat a následně upadnout opět do stavu, kdy o sobě nevěděl.

Už když byl převezen do nemocnice, lékaři věděli, že šance na to, aby přežil, je zcela mizivá. Když pak ale nastala mozková smrt, nedalo se nic dělat. Stále však není jasné, proč do vody spadl. Zda schválně, nebo se mu zamotala hlava.

Pokud tomu tak bylo, zůstává rozum stát nad tím, proč osmdesátiletý pán šplhá několikrát k sousoší. I i když ho turisté, ochranka mostu a dokonce i městská policie vyzvali, aby slezl, že je to nebezpečné.

Mnoho lidí si myslí, že do řeky spadl, jiná část, že spáchal sebevraždu, včetně herečky Vlasty Chramostové. Ta dokonce uvedla, že je to podobné, jako u Vlastimila Brodského, kterému se už nechtělo žít, a tak se před lety zastřelil. Tříska možná už neviděl další smysl života a přepadaly ho různé deprese a černé myšlenky. Rozhodně se ale na mostě rozmýšlel desítky minut, co dál. 

Poslední rozloučení s ním se uskuteční v pátek v Národním divadle. Kde spočinou jeho ostatky po kremaci, není dosud zatím jasné. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008