EXKLUZIVNĚ: Největší hvězda francouzského šansonu tajně v Praze!

 Celebrity 
19. července 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Největší francouzská hvězda šanšonu Mireille Mathieu je opět v Praze! archiv
Největší hvězda francouzského šansonu a pěvecká partnerka těch největších světových hvězd Mireille Mathieu je opět v Praze. Tentokrát vlastě "tajně". V říjnu měla mít u nás jeden veliký koncert, ale vzhledem k obrovskému zájmu, museli pořadatelé druhý přidat. VIPstory.cz ví, proč tato francouzský hvězda u nás pobývá!

„Paní Mathieue je v ČR proto, že zde dotáčí s orchestrem svou novou desku. Je to nesmírně skromná dáma, velmi milá. Obrovská profesionálka. Přijde do nahrávacího studia, všechny členy orchestru obejde, podá jim ruku, pozdraví se s nimi... Zkrátka opravdová profesionálka," řekl exkluzivně VIPstory.cz zdroj z orchestru.

Mireille pobývá v Praze jen pár dní. Ubytována je v jednom z nejluxusnějších pražských hotelů. Zvláštní požadavky nemá. Naopak, nikdo o ní vlastně ani neví. 

A pokud je někdo, komu vrtá hlavou, kdože to vlastně Mireille Mathieue je, rozhodně mu napoví hity, jako je Acropolis adieu či Santa Maria de la Mér. Právě tyto písně se staly klasikou. A právě jí zpívaná francouzská verze balady Roye Orbisona Blue Bayou je pokládána za jednu z nejlepších. Později se jejím dvorním textařem stal Eddy Marnay, který psal texty i pro Édith Piaf.

Během své kariéry nazpívala neuvěřitelných na 1200 písní v devíti jazycích. Do roku 2005 vydala 38 alb ve francouzštině. Jejími pěveckými partnery byli Charles Aznavour, Paul Anka, Tom Jones či Julio Iglésias. Zpívala se Sborem Rudé armády. Stala se první západní zpěvačkou, která vystupovala v Číně, velmi oblíbená je v Rusku a v Německu. Několikrát koncertovala i v Československu, například kdysi na Bratislavské lyře.

Zajímavostí také je, že Mathieu se narodila ve francouzském Avignonu jako nejstarší ze čtrnácti dětí v chudé rodině kameníka. Poprvé zpívala již ve čtyřech letech v kostele. Prvního hudebního vzdělání se jí dostalo v 15 letech u profesorky zpěvu Laury Collierové.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008