Proč tohle Kaiser tajil? V rodině měl komunistického pohlavára!

 Celebrity 
11. května 2017 03:15 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Oldřich Kaiser měl v rodině hodně slavného a vysoce postaveného papaláše! archiv ČT
Oldřich Kaiser je geniální herec, který je svůj. Jeho alkoholické eskapády znají všichni a nikoho nepřekvapí. Co ale zaručeně překvapí je, že tento “kritik minulého režimu”, který mu dal paradoxně největší prostor, měl v rodině hodně vysoce postaveného komunistického pohlavára. Dokonce nejvyššího!

Prezident Antonín Zápotocký byl vlastně prastrýc Oldřicha Kaisera. Prásknul to pro Blesk Vladimít Zápotocký, jehož otec byl bratrancem komunistického preidenta. ,,Moje sestřenice Mařenka je maminka Oldřicha Kaisera,” řekl pan Vladimír.

„Takže má mateřskou větev v Zápotockých. Oldy táta byl skvělý architekt, dostával stranické úkoly, což vedlo k jeho špatné životosprávě a pádu. Mám z druhé ruky, že se upil,“ řekl Zápotocký.

Zápotočtí, ale více než dobré vztahy řešili peníze a to je prý rozkmotřilo. ,,První byli ti, na které se dostalo, a druzí byli ti, na které se nedostalo. Mluvím o prachách, výrazných funkcích. Už za jeho života část příbuzných říkala, jak je na listině válečných zločinců v Holandsku a Belgii, že byl kápo v koncentráku…“ prozradil muž, jehož rodina je tak nějak díky prezidentovi a herci poměrně slavná.

Rodiče synovce komunisty prý patřili do odvržené větve, proto bývalého prezidenta nešetří. ,,Například když jsem šel k zápisu do školy, tak akorát Zápotocký mluvil v rozhlase, že měna je pevná. Ale přitom Zápotockejch už měli peníze vyměněný jedna k jedné,“ dodal pan Vladimír.

Proč se sám Oldřich Kaiser nikdy nesvěřil s tím, jak slavného příbuzného měl v rodině, není jasné. Možná, že se za to styděl. Anebo si to ani neuvědomil? 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod