Proč rodina Čáslavské tají, kam ji pohřbila?

 Celebrity 
07. května 2017 04:50 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kde je Věra Čáslavská pohřbena, její přátelé ani fanoušci netuší!  archiv Nova
Katedrála svatého Víta vzdala před pár dny hold Věře Čáslavské (†74), která před osmi měsíci zemřela po boji s rakovinou slinivky. Když to nemohlo být v den jejího pohřbu, stalo se tak alespoň v den jejích nedožitých 75. narozenin. Proč ale rodina tají místo posledního odpočinku?

Zádušní mši za sedminásobnou olympijskou vítězku ve sportovní gymnastice sloužil sám kardinál Dominik Duka. Kromě syna Martina Odložila s rodinou se requiem  zúčastnila také režisérka Olga Sommerová, která o Čáslavské natočila celovečerní dokument Věra 68.

V katedrále ve středu večer chyběl japanolog a velký kamarád zesnulé Martin Vačkář. Po Věřině smrti s ním prý rodina nekomunikuje. Navíc nikdo kromě rodiny netuší, kde skončily pozůstatky slavné olympioničky.

„Nevíme to. Mrzí nás to," říká Vačkář i další přátelé a fanouškové Věry Čáslavské s tím, že přístup rodiny nechápou.

Byla sedminásobná olympijská vítězka, která 30. srpna zemřela, pohřbena rodinném hrobě v Černošicích, jak si přála? Syn Martin Odložili zbytek rodiny mlčí. Vzhledem k tomu, že nechtěli zástupci úřadu komentovat, zda je zde pochována, lze usuzovat, že tomu tak je.

„Martin Odložil se vždy choval jako poděs a to mu zůstalo. Svou matku poměrně hodně nervoval, ona se kvůli němu něco nastresovala. Měl by alespoň umožnit jejím přátelům a fanouškům, aby ji na hrob dali kytičku," dodal další známý a člověk ze sportovní branže. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum