Naštvaní Češi: Podvody v Eurovizi a proč (ne)známá Martina Bárta?

 Celebrity 
10. května 2017 02:15 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Martina Bárta neuspěla na Eurovizi a vypadla hned v 1. kole soutěže! Eurovisionworld.com
Eurovize je celá nějaká divná. To si říkají miliony Čechů a statisíce z nich, kteří v úterý večer sledovali první kolo pěvecké soutěže. Nikdo také nechápe, proč ze všech zpěváků a zpěvaček jela ČR reprezentovat poměrně (ne)známá zpěvačka!

„Proč zrovna Martina Bárta? Vždyť jí ještě donedávna nikdo neznal. Jak k tomu přijdou ti, co na sobě dřou roky, jsou známí, něco dokázali a měli by reprezentovat Česko? Je to celé podvod," říkají někteří diváci o Eurovizi.

V ukrajinském Kyjevě skončilo v úterý večer první kolo letošní Eurovize a hned přišlo zklamání Mezi osmnácti uchazeči byla i česká zpěvačka Martina Bárta s písní My Turn, mezi deset postupujících se prostě nedostala. V sobotním finále soutěže se tak představí například Švéd Robin Bengtsson nebo Portugalec Salvador Sobral.

Martina Bárta se prezentovala jako zpěvačka s velmi osobitým projevem. Skladbu My Turn odzpívala za doprovodu klavíru a vokalistů ze skupiny Skety a ve zlatavě třpytivých šatech. A dočkala se nadšených reakcí publika. Na umístění v prvních deseti místech, a tedy na postup do sobotního finále to však nestačilo.

Do finále postoupili účastníci Moldávie, Ázerbajdžánu, Řecka, Polka, Arménie, Austrálie, Kypru a Belgie. Účast má jistou i tak zvaná velká pětka, tedy zpěváci z Itálie, Francie, Německa, Španělska a Velké Británie. Automaticky se finále účastní i zástupce pořádající Austrálie. Doplní je deset postupujících z druhého semifinále, jež se uskuteční ve čtvrtek.

„K čemu to je, když je tam nějaká "nonemové" zpěvačka! Proboha, kdo o tomhle rozhoduje, vždyť je to trapné a do očí bijící," myslí si paní Sylva, velká fanynka Eurovize. Diváci ale svými nářky nic neudělalí. 

Česko se soutěže zúčastnilo pětkrát. Nejdále se loni dostala Gabriela Gunčíková, která se probojovala se skladbou I Stand do velkého finále. V něm skončila předposlední, na 25. místě.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum