Nesmírně talentovaná malířka, od níž mají obrazy Bílá, Hapková, Dušek či Mareš, okouzlila slavného virtuóza!

 Celebrity 
06. května 2016 03:01 / redakce
  0
📷
6 fotografií v galerii
Kytarového virtuóze Lubomíra Brabce díla Michaely Žemličkové naprosto okouzlily, i proto přijal pozvání na vernisáž, kde zahrál! CZP Foto
Jako naprosto neuvěřitelné, kouzelné a romantické, označil obrazy přední české výtvarnice, autorky unikátních černobílých obrazů Michaely Žemličkové kytarový virtuóz Lubomír Brabec. Ten přijal pozvání na vernisáž její prodejní májové výstavy do pražské ART Mánes, kde se sešly desítky lidí, včetně známých osobností.

Portréty od Michaely Žemličkové, která kromě Čech vystavuje na Slovensku, v Německu, Rakousku, připravuje Dubaj či Paříž, má doma třeba Lucie Bílá, Jaroslav Dušek, Josef Vágner, nově Leoš Mareš nebo zpěvačka Petra Hapková.

"Mám z toho obrazu obrovskou radost a zároveň to bude obal na mou první desku, kterou zrovna připravuji. Míšiny obrazy jsou úžasné," pochvalovala si díla dcera Petra Hapky.

Naprosto však Žemličková okouzlila svým kumštem virtuóze Lubomíra Brabce. "Jsem nadšen. Je to úžasné! Když mě Míša oslovila loni v zimě, neváhal jsem ani minutu, protože už tehdy jsem věděl, že to bude krásné, ale že dělá takhle úžasné a mimořádné věci, to jsem netušil," pěl ódy na jemné tvary perokreseb tuší na bílý či černý papír Lubomír Brabec. Sám si také odnesl dva obrazy od Žemličkové a zároveň i další unikát.

"Jsem velmi potěšena tím, že se moje obrazy líbí. Patří k nim i moje spolupráce s vínem Jarmila, které zdobí právě moje díla. Je to taková limitovaná edice od pana Kovácse z Moravy. A jsem moc ráda, že si pan Brabec odnes nejen moje dílo, ale i víno," svěřila se autorka, kterou přišly podpořil na vernisáž mnozí přátelé, kamarádi, ale třeba i neznámí lidé.

Mezi hosty z řad lékařů, vědců, akademiků a samozřejmě celebrit, nesměla chybět autorčina teta, herečka Hana Čížková, zpěvačka Petra Hapková s manželem, stylista a vizážista Kája Pavlíček, herečka a moderátorka Regina Řandová, maminka moderátorky Lucie Borhyové, ředitel Obecního domu v Praze Vlastimil Ježek, který sám má v pracovně obraz od Žemličkové, ale i celá řada dalších.

Michaela Žemličková je mimo jiné i autorkou Pamětního listu Prahy, jezdí na sympózia, přispívá na různé charitativní dražby a dokonce studenti jedné z kateder pražské Vysoké školy se o ní a jejích dílech už řadu let učí.

"Dělám to od srdce. Mou inspirací je život, lidé kolem mě, nálada, atmosféra. Kdysi jsme si s manželem pořídili první byt a chtěla jsem nějaký hezký obraz. Protože se mi ale v obchodě žádný nelíbil, tak jsem si ho prostě namalovala," dodala Žemličková, která kromě aktů, golfových či automobilových témat, maluje i portréty slavných, jako je Bohumil Hrabal, T. G. Masaryk, Salvator Dalí, Steve Jobs a další. Těm pak dokonce kamsi do vlasů či třeba obočí vetkne i monogramy jejich jmen.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím