Stav Karla Gotta je vážný! Co ho ale trápí víc než samotná nemoc?

 Celebrity 
13. listopadu 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Stav Karla Gotta je prý vážný. Daleko víc, než jeho nemoc ho ale trápí jiná věc, která s tím ovšem souvisí!  archiv K. Gotta
Těžce nemocný Karel Gott statečně bojuje se závažným onemocněním mízních uzlin. Podle některých spekulací dostává morfin proti bolesti, což je samo o sobě divné. Rakovina mízních uzlin totiž nebolí. Leda, že by Mistr trpěl bolestí rány po operaci a stále si ještě nepřivykl na údajný dočasný vývod. Daleko víc ho ale trápí jiná věc!

"Je to psychika. Karel nebyl nikdy zvyklý dlouho marodit a ještě takhle vážně. Najednou ztratil kontakt s fanoušky, spolupracovníky. Najednou vypadl z toho obrovského kolotoče šoubyznysu a přesto, že se snaží léčit se a bojovat, to, že nemůže "nic dělat", ho ničí nejvíce. Měl tolik plánů a ty jsou najednou vniveč," řekla Gottova známá s tím, že věří, že to především psychicky zpěvák zvládne.

Na pražské Hematologické klinice na Karlově náměstí je Gott v samostatném pokoji a jelikož je jeho imunita skoro nulová, návštěvy za ním mohou jenom přes sklo. Dovnitř pouze určený lékař, sám primář oddělení a dvě zdravotní sestry.

"Gott dostává opravdu silnou dávku chemoterapie a podpůrné vitamínové doplňky. Dostává i lék proti nevolnostem. Bohužel některé vedlejší účinky léčby eliminovat moc nejdou. Je to přeci jen starší pán. Hodně se tu o něm mluví, ale nikdo neřekne nic konkrétního. Jen to, že jeho stav je velmi vážný," tvrdí jeden z pacientů, který je na stejném oddělení jako Karel Gott.

Nejhorší pro zpěváka je, že může jenom ležet, maximálně sedět a číst ti, pokud na to má nápadu a sílu. Jinak se snaží spát. Nemůže mezi lidi, nemůže na své Vánoční tour, nemůže na menší koncerty do zahraničí. A hlavně, nemůže plánovat nic na příští měsíce, na příští rok, což byl celá léta zvyklý. I když sám dobře ví, jaký je jeho stav, snaží se věřit, že vše dopadne dobře a zhoubnou nemoc poradí.

"Rakovina mízních uzlin je zákeřná. Nelze vyoperovat, nelze moc odhalit jinak, než náhodnou operací. Chová se v podstatě jako leukémie. Je ale zákeřná a u některých pacientů napadá orgány od mozku, až po přirození. Všichni doufají, že stav zpěváka je sice vážný, ale příznivější. Příznivý natolik, že stojí za to bojovat a ten boj vyhrát!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím