Tahle zpěvačka překonala rakovinu, teď nemocným dětem vyzpívala 750 tisíc! Přišly ji podpořit Chýlková, Hüttnerová nebo Štáchová

 Celebrity 
11. listopadu 2015 04:00 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zpěvačku Hanku Křížkovou přišla na její benefiční koncert podpořit i kamarádka, herečka Ivana Chýlková slunecnipaprsek.cz
Osud nebyl ke zpěvačce a herečce Hance Křížkové, která má za sebou přes 25 muzikálových rolí zrovna dvakrát příznivý, přesto na něj nezanevřela. Před mnoha lety si prošla zákeřným onemocněním, kdy jí rakovina znemožnila mít děti. Rozhodla se proto pomáhat dětem takto nemocným a teď jim dokonce vyzpívala 750 tisíc korun.

V pražském Divadle Hybernia se konal její velký benefiční koncert, na který ji přišly podpořit třeba Ivana Chýlková, Iva Hüttnerová, Helena Štáchová, Hana Buštíková nebo stylista Kája Pavlíček. Peníze pro Občanské sdružení Sluneční paprsek, které pořádá ozdravné pobyty pro děti po rakovině, půjdou právě na tyto účely.

"Když mě kdysi můj kamarád a skvělý onkolog a pediatr Pavel Boček požádal o spolupráci, neváhala jsem ani minutu. Dobře vím, jak ta nemoc vypadá. Jsem osudu vděčná, že se na mou nemoc přišlo včas, byť mi to neumožnilo mít děti, ale právě proto se snažím být patronkou Paprsku a takovou hodnou tetou právě pro děti, které tuhle zákeřnou nemoc překonaly," prozradila VIPstory.cz Křížková.

Každoročně doktor Boček a jeho sdružení pořádá ozdravné pobyty pro děti po vážné nemoci u moře. "Jde o dvakrát padesát dětí a vždy ten ročník vyjde na zhruba tři miliony korun. Jsem moc rád, že se nám díky Hance, skvělým sponzorům i drobnějším dárcům podařilo vybrat takhle skvělou částku. Už nyní nám děti píší, nebo jejich rodiče, které třeba byli loni, předloni, zda by mohli jet zase," říká Pavel Boček.

"Já jsem byla nadšená z koncertu, jsem nadšená z toho, co Hanka s panem doktorem dokáží pro děti dělat a opravdu před všemi takovými lidmi smekám. Jsem moc ráda, že jsem u toho mohla být," dodala po koncertu herečka Ivana Chýlková.

Profesionální fyzioterapeuti, sestry či ošetřovatelé se vždy po dva týdny starají o turnus dětí. Spolu s Křížkovou a Bočkem chystají pro ně různé soutěže, maškarní plesy a různé další zajímavosti. A jak všichni dodávají, jedna věc je vyléčit nemoc, druhá věc je vyléčit duši. Právě proto mají tyto pobyty pro děti svůj velký význam a smysl.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty