Těžce nemocný Gott: Co mu vzkázal Zeman a co vzkazují statisíce fanoušků?

 Celebrity 
04. listopadu 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott statečně bojuje. Dostává statisíce vzkazů. Podpora od fanoušků z celé Evropy je pro něj jistě posilující! Profimedia
Karel Gott bojuje na klinice ve Všeobecné fakultní nemocnici se zákeřným nádorovým onemocněním. Jde o Non-Hodgkinův lymfom, který napadá mízní uzliny a může se šířit velmi rychle. V nemocnici o něj pečuje tým specialistů pod vedením toho nejlepšího, docenta Trněného. Statisíce českých i zahraničních fanoušků posílají zpěvákovi vzkazy. Ten přidal také prezident Miloš Zeman!

Kromě zdraví a mnoha sil se vyjádřil Zeman prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka takto: „Pan prezident přeje Karlu Gottovi toho nejlepšího onkologa v České republice."

Některé tím pobouřil, jiné naopak potěšil s tím, že hlava státu přemýšlí pragmaticky, protože Gottovi opravdu pomůže jen skvělý specialista, který dobře ví, jak na to. Otázkou je, v jaké fázi zpěvákova nemoc je. Zda jsou zachyceny jen mízní uzliny v břiše, nebo se onemocnění šíří i dále.

"Vzhledem k tomu, s jakou razancí lékařský tým údajně přistoupil k okamžité léčbě, a to přesto, že Karel Gott není jistě zcela zahojen po operaci, zdá se, že tu jde o život. Tedy lépe řečeno, jde o všechno a je to opravdu velmi náročná a agresivní léčba," myslí si někteří odborníci, kteří se podobným onemocněním zabývají.

Herec Jiří Grossmann, herečka Zuzana Dřízhalová trpěli tímto onemocněním, byť každý v jiném stádiu a druhu. Bohužel ani jeden boj nevyhrál. Snad i proto, že u obou šlo o stav, kdy se na to přišlo pozdě. V době Grossmanna nebyla věda tak pokročilá a Dřízhalová měla zase rychlou, agresivní formu nemoci. Další nemocný, herec Jiří Bartoška s touto nemocí statečně bojoval a bojuje a zdá se, že i přesto, že je silný kuřák, soupeře zdatně poráží. Karel Gott má navíc tu výhodu, že si hlídá životosprávu a to vše samozřejmě má na léčbu vliv. Pozdravy, vzkazy, aby se Mistr uzdravil nechodí jen od českých obdivovatelů, ze Slovenska, ale také z Rakouska, Německa či Švýcarska, kde Karla Gotta znají velmi dobře, velmi ho milují a má tam snad ještě aktivnější fanouškovskou základnu, než doma ve své vlasti. Všichni věří, že božský Kája svůj boj vyhraje.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty