Anorektička Bučková: Proč všem lhala?

 Celebrity 
30. června 2015 10:45 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Eliška Bučková chtěla hubnout, ale málem ji to stálo život! archiv E. Bučkové
Kdekdo ji podezírá, že nejenom hubne, ale musí zákonitě trpět nebezpečnou anorexií. Jak to tedy pětadvacetiletá kráska má a jak bojovala, či bojuje?

Bučková sice tvrdí, že se už uzdravila, a že má hodně sil, aby pomáhala dalším.

„Stala jsem se patronkou jednoho občanského sdružení a v rámci toho se chci věnovat osvětě. Chci pomoci všem dívkám, které anorexií trpí,“ říká Eliška Bušková. "Nechci, aby to bylo tabu. Lidé o tom buď vůbec nemluví, nebo si z toho dělají legraci. Třeba řeknou: 'Já už nebudu, já jsem anorektička'. Neuvědomují si, jak závažná je to nemoc. V životě bych neřekla: 'Já nejdu, jsem unavená, já mám asi rakovinu'," svěřila se Eliška.

Bučková o nemoci načetla mnoho knížek a setkávala se také s děvčaty, které anorexií trpí. To, co jí pomohlo, byli především lidé okolo ní, nový přítel, s kterým mohla i cvičit a především dobrá skladba jídelníčku.

Nejtěžší však pro modelku bylo rozhodnutí jít s pravdou ven. "Rozhodnutí, zda to veřejně přiznat, bylo strašně těžké. Nedokázala jsem si představit, jaká lavina se kolem toho strhne. Od té doby se to se mnou nese. Byl to risk, ale věřím, že to pomůže," říká Bučková, která při své výšce 180 centimetrů vážila jen 49 kilo.

Prozradila také, že přežívala jen na sucharech a cottage sýru. A co bylo nejhorší, že pila projímavé čaje. Eliška říká, že není jediná. „Základní pravidlo je, že anorektička to nikdy nepřizná a vyjmenuje vám všechno, co za ten den snědla,“ dodala Bučková, která je už z nejhoršího venku!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008