Slavní se bouří! Morávková Vaculík, Bočanová a další podepisují petici!

 Celebrity 
31. května 2015 00:10 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dana Morávková, Lukáš Vaculík, Mahulena Bočanová i další celebrity se bouří!  archiv
Mít právo volby! To požaduje řada slavných osobností kvůli novému zákonu týkajícího se zákazu kouření cigaret v restauracích. Proto sepsali petici, která má zabránit tomu, aby se plošně zakazovalo kouření a naopak lidé měli právo volby.

Tak se taky petice jmenuje. Podepsalo se pod ní přes 7,5 tisíce lidí a řada celebrit je mezi nimi. Herci, zpěváci, moderátoři a další, jako Monika Absolonová, Martin Dejdar, Lukáš Vaculík, Dana Morávková, Mahulena Bočanová nebo Libor Bouček. A kromě toho do Lucerna Music baru svolali na 31. května večer koncert, kde někteří z nich zahrají a zazpívají.

„Jsme liberálně smýšlející lidé, kterým se nelíbí restrikce státu v mnoha oblastech. Jedno ze základních práv demokratické společnosti je právo podnikat a vlastnit majetek. Věříme, že každý podnikatel má právo rozhodovat o tom, jaký podnik bude mít. Podnikatelé v pohostinství pak o tom, jestli bude jejich podnik čistě nekuřácký, kuřácký, či se stavebně oddělenými prostory, jako je tomu nyní,“ píší v prohlášení petenti.

A dodávají, že jim přijde nesmyslné, že stát má určovat, jak bude podnikatel vést svoji hospodu, restauraci, kavárnu, či bar. „Je to jeho majetek, on ví, jací lidé mu tam chodí a co požadují. Je to jeho PRÁVO VOLBY,“ říkají odpůrci návrhu zákona, včele se slavnými osobnostmi.

Mnozí z nich navíc sami kouří. Někteří ne, přesto chtějí dát možnost provozovatelům restaurací, aby se sami rozhodli. Stejné je to u návštěvníků. Každý se prý může rozhodnout, zda půjde do kuřácké či nekuřácké části.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008