Rakovina vyděsila mladou zpěvačku, dceru Petra Hapky!

 Celebrity 
28. května 2015 04:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zpěvačka Petra Hapková, dcera Petra Hapky má s rakovinou své zkušenosti archiv P. Hapkové
Rakovina prsu je obrovský strašák pro ženy. Teď vyděsila i dceru geniálního skladatele Petra Hapky. Mladá šansoniérka Petra Hapková však nemocí netrpí, nicméně se má na pozoru. Proto se taky ráda zúčastnila preventivní akce Ruce na prsa.

Občanské sdružení Jessenius pořádá pravidelně po republice akce pro ženy, které si pod dohledem zkušené lékařky a vždy „patronky“ daného dne mohou samy na modelu poprsí vyzkoušet, jak se vyšetřit a kde případně lze nežádoucí bulku nahmatat.

Sama zpěvačka, kteří mnozí považují za jednu z nejlepších šansoniére u nás, má s ošklivým onemocněním své zkušenosti.

„V osmnácti letech onemocněl můj první přítel a já jsem stála při něm a podporovala ho,“ prozradila VIPstory.cz Hapková, která momentálně vystupuje se svým repertoárem a chystá I nové CD.

„Teď, když právě léčbou rakoviny prsu prochází moje blízká kamarádka a toto téma se mě opět citlivě dotýká, jsem se chtěla dozvědět co nejvíc informací. A samozřejmě, že jako každá žena mám starch. O to víc chci pro to udělat a o to víc je mým zájmem šířit osvětu dál,” podotkla Petra Hapková.

Stejně jako Petra si na speciálním fantomu mohou i ostatní ženy v pražském obchodním centru Fénixu vyzkoušet, jak se samovyšetření provádí, a také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří. Praktické zkušenosti i užitečné rady od odborníků zde získají denně od 11. do 19. hodiny, až do 7. června.

„V předchozím ročníku využilo této možnosti na 4000 žen a dívek, které navštívily náš stánek v obchodních centrech po celé republice během naší road show. A přestože se tady v Praze jedná letos už o naši sedmou zastávku, překvapil nás velký zájem žen hned od otevření stánku,“ uvádí ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius Michaela Tůmová.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod