Nejbohatší česká důchodkyně, herečka Jiřina Bohdalová vydělává balík!

 Celebrity 
17. března 2015 04:15 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jiřina Bohdalová je nejlépe placenou českou herečkou archiv TV
Herečka Jiřina Bohdalová (82) je nejlépe placenou a vydělávající českou herečkou. Ani ve svém pokročilém věku nemá nohy nahoře nebo nekrmí holuby, ale pořád hraje, točí a o peníze rozhodně nemá nouzi. Její úspory v řádech desítek milionů korun střádá pro své vnuky.

Tu pár desítek tisíc korun za jeden díl jejího pořadu v České televizi, tu patnáct tisícovek za představení ve hře Paní plukovníková, tu seriál, tu film, tu nějaké další představení. Penízky se jí jen sypou. A energie má na rozdávání. Proto se jí taky mezi umělci říká nesmrtelná teta, podle známé pohádky, kde hrála.

„Celý život jsem byla zvyklá, že se o sebe musím postarat. Nic jsem neměla zadarmo,“ říká často svým přátelům i v rozhovorech Bohdalová, která patří také k nejlépe placeným herečkám u filmu. Její denní honorář se pohybuje od deseti do dvaceti tisíc za natáčecí den.

Přitom už řadu let v důchodu a mohla by si užívat klidu. Ten by ji ale zabil. Bohdalka potřebuje být pořád v provozu. „Když mám čas jedu na chalupu, jsem tam pár dní. A pak zase točím, nebo hraju. Nejsem zvyklá zahálet,“ říká Jiřina Bohdalová.

Kdysi byla Bohdalová i spolumajitelkou firem, třeba pivovaru z čehož ji šly dividendy. Podíl pak prodala. Pro jednu firmu se zahradní technikou zase dělá mnoho let reklamu a příjem má i z tantiemů.

„Jiřina, kdyby žila ještě dva životy, tak nemusí pracovat. Ale ona chce. Neumí se nudit. A to že jí to sype, no je prostě šikovná a dokud ji zdraví dovoluje a jsou nabídky, byla by hloupá, kdyby to odmítala,“ říká jedna z jejich kolegyň.

Barák v Praze, chalupa v Českém ráji, dva domky pro vnuky, auto a mnoho milionů na kontě. Takový je výsledek nejpopulárnější české herečky, která, marná sláva je skvělá v každé roli. A za to bere i odpovídající odměny. Kdo by je taky nebral...
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty