Půjde Gottova oblíbenkyně, největší německá POP hvězda před soud?

 Celebrity 
12. března 2015 04:36 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Helene Fischer je největší hvězda v německy zpívajících zemích. Dostala se ale do problémů... archiv H. Fischer
Zpěvačka Helene Fischer je v současnosti největší pěveckou POP hvězdou nejen v Německu, ale i v Rakousku. Vyprodává obrovské stadiony, inkasuje miliony eur. Nad třicetiletou kráskou, kterou obdivuje i náš božský Kája Gott a zazpíval si s ní, se ale začala stahovat mračna a mohla by skončit i před soudem!

Největší hit posledního desetiletí Atemlos (Bez dechu), který bourá německé i rakouské hitparády, a ke kterému má Fischer neuvěřitelnou choreografii a show, jenž ji může závidět i Madonna, je totiž problémem.

Jeden z amerických producentů Jack White totiž nařkl mega hvězdu z toho, že se ona nebo její tým dopustili plagiátorství. Že píseň, která je známější než státní hymna, není originální a vznikla v době, kdy Helene chodila ještě kdesi po houbách.

„Například už jen popěvek Ohoo, ohoo je velmi podobný tomu v mnou komponované písni "Festival of Love" z roku 1973. Jestli je v textu, nyní "ohoo" nebo "ahaa", nehraje žádnou roli. Jde o hudbu,“ vysvětluje nedávno 74letý producent.

Chtěl proto Helene Fischer, famózní sexy hvězdu, původem z Ruska, zažalovat. Jenomže nepochodil. Od tvůrců "Atemlos" dostal White studenou sprchu. Skladatelka Kristina Bach totiž na žádost o vysvětlení k tomuto obvinění reagovala tak, že tyhle věci nebude komentovat.

Nechal si udělat za velké peníze tři odborné posudky. Ale ty mu taky nejsou k ničemu. "Nyní mám tři posudky s rozdílnými výsledky. A když mi jeden z těch znalců plagiátorství naléhavě doporučuje, druhý vidí dobré šance k úspěchu a teprve ten třetí, je velmi zdrženlivý k tomu, co se šancí na úspěch týče, tak jsem se rozhodl, že se zdržím žaloby tohoto soudního řízení o plagiátorství,“ uvedl producent.

Asi si dobře spočítal, že než by soud zasedl, probral se případem a rozhodl, může být taky na onom světě nebo ve výsledku zaplatí všechny soudní výlohy. Pravdou je, že Helene Fischer, která nastartovala neskutečnou kariéru jako snad žádná evropská zpěvačka, sklízí se svými hity nejen Atemlos, ale i Marathon nebo In Diese Nächten… neskutečné úspěchy a publiku je jedno, jestli tyhle věci už kdysi někdo zpíval nebo ne.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím