Zpěvačka Petra Janů slaví padesát let na scéně. Prozradila nám, jak se cítí, co dělá a co plánuje

 Celebrity 
13. dubna 2022 10:28 / René Černý
  1
📷
10 fotografií v galerii
Petra Janů slaví letos 50 let na scéně a 2x 35 let na světě Se svolením P. Janů / Lenka Hatašová
Tohle se snad ještě žádné české zpěvačce ještě nepovedlo. Stálice české hudební popové i rockové scény Petra Janů byla ale vždy maličko "mimo tabulky". A teď oznámila, že v kolébce pražské hudební scény bude mít hned dva zpěváky jménem Petr.

Petra Janů, která se může pyšnit jak titulem trojnásobná Zlatá slavice, tak i hlasovým rozsahem tři a půl oktávy, slaví letos dvojí stěžejní výročí. Moc se na ně těší, hlavně proto, že si po celý rok užije se svou kapelou Amsterdam koncerty s fanoušky.

"Slavím 50 let na scéně a 2x 35 let na světě. Takhle jsem si to začala říkat, abych nemusela vyslovovat tu číslovku, která mě v listopadu čeká," svěřila se inStory.cz zpěvačka.

A přesně měsíc před svými narozeninami, tedy 19. října bude mít v pražské Lucerně velký koncert. Slavila tam mimo jiné 60., pak 65. a teď i sedmdesátku. A co se jí poštěstilo je, že spolu s ní vystoupí i dva Petrové.

"Bude tam Petra Janů, jako můj host bude můj kamarád a kolega a taky letošní jubilant Petr Janda. No a potom mladý začínající a velmi talentovaný muzikant a zpěvák P.E.T.R. alias Petr Cieplý z Opavy. Je to velmi šikovný člověk, s kterým jsem nedávno natočila nový singl a udělala klip. Ten teprve představíme. A právě mezigenerační duet si spolu střihneme i před plnou Lucernou," prozradila Petra Janů, původním jménem Jana Petrů.

Za padesát let své kariéry zpívala už s každým, kdo na české nebo slovenské scéně něco znamenal. "Mrzí mě, že už mi nepřijde popřát třeba Kája Gott, který přišel před deseti lety, stejně jako Evička Pilarová. To byli lidi, kterých jsem si nesmírně vážila profesně i lidsky. A je po nich nějak prázdno," podotkla trochu smutně trojnásobná Zlatá slavice, která pro fanoušky chystá v rámci svého dvojvýročí i další překvapení. 

"Teď relaxuju na chalupě, mezitím vyrážím na koncerty, a je mi dobře. Věk neřeším, je to číslovka a člověku je stejně tolik, na kolik se cítí," dodala Petra Janů. 

Zdroj: Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008