Jeden z našich nejkrásnějších herců zlomil kvůli své sexuální orientaci srdce českým ženám!

 Celebrity 
12. března 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Krásný muž s nádherným hlasem, kterého milovali muži i ženy  Facebook
Noblesní muž s nádherným hlasem obletovaný ženami všech věkových kategorií. To byl Eduard Cupák, který by se 10. března dožil třiaosmdesáti let. Stejně jako u francouzského herce Jeana Maraise, zdráhaly se ženy uvěřit tomu, že i on žil s mužem.

Eduard Cupák byl velmi otevřený a svojí sexuální orientaci nikdy netajil. Své soukromí si střežil, svého partnera nezapíral, ale zároveň ani nechodil s duhovou vlajkou. Soukromý život herce probíhal bez sebemenších náznaků skandálu. Se svým druhem Václavem Květem žil v harmonickém svazku téměř čtyřicet let. Partneři bydleli v romantickém bytě ve Sněmovní ulici na Malé Straně a jejich sousedé na ně dodnes vzpomínají jako na úžasně tolerantní a milé muže.

Cupákova cesta k herectví nebyla vůbec jednoduchá. Kvůli sexuální orientaci byl vyhozen ze studií a nebýt režiséra Václava Kršky, je ve hvězdách, jak by to s nejtalentovanějším studentem ročníku dopadlo. V Krškovi našel Cupák vlivného přímluvce, který ho nejen objevil, ale zároveň mladému muži nastartoval úspěšnou hereckou kariéru.

Cupák byl pevný a statečný i ve svých politických názorech. Jako jeden z mála umělců nepodepsal v roce 1977 Antichartu. Prostě a jednoduše se do Národního divadla nedostavil. Pochopitelně následoval zákaz hraní, ovšem charismatický herec s oduševnělou tváří a nádherným hlasem na obrazovce scházel. A režimní pohlaváři kapitulovali.

Ve zralém věku našel Cupák útočiště na své chalupě blízko Velkých Popovic. Spolu s partnerem sem jezdili velmi často. Milovali venkovské prostředí a vybudovali si zde nádhernou zahradu, na které oba velmi lpěli. Bohužel opečovávaná chaloupka se stávala stále častěji terčem zlodějů a vandalů a herec ji nakonec s těžkým srdcem prodal.

Poslední rok života strávil herec po nemocnicích a dýchal pouze pomocí přístrojů. Trpěl rozedmou plic a dokonce přišel i o hlas. Zemřel 23. června 1996 ve věku pouhých 64 let.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím