Nejobsazovanější český herec je už týdny v nemocnici. Co ho trápí?

 Celebrity 
24. ledna 2015 08:15 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jan Kuželka je oficiálně nejobsazovanějším českým hercem malých rolí u nás i v zahraničí. Na kontě má přes 500 filmových a televizních rolí archiv
Málokdo ví, že neobsazovanějším českým hercem není Donutil, Dejdar, Dolanský ani Vetchý, ale Jan Kuželka. Na kontě má totiž přes 500 rolí a je neobsazovanějším českým hercem malých rolí u nás i v zahraničí! Bodrý a kulaťoučký kolega a přítel i slavných a světových herců a režisérů, tráví ale bohužel už několik týdnů v nemocnici!

Kuželka, kterého jeho letitý kamarád Zdeněk Troška obsadil do některých svých filmů a v posledních třech letech taky do trilogie Babovřesky, kde hraje hostinského Rychlonožku a hraje například i ve slavných muzikálech, má nařízen klid na lůžku.

„Hráli jsme s kolegy přes Vánoce černé divadlo v Číně a po návratu jsem byl jak vyměněný. Nechutnalo mi jíst, všechno mě bolelo, byl jsem tak nějak letargický a přidaly se i další problémy. Hned mě hospitalizovali a několik dní se čekalo na to, co mi vlastně je,“ říká herec, který hrál například i ve Formanově velkofilmu Amadeus kuchaře od Salieriho, či v celé řadě českých komedií a inscenací.

Lékaři herci okamžitě nasadili antibiotika a nakonec zjistili, že měl v těle řadu let zánět. Ten se poté, co se spojil s nějakým virem, který chytil při cestě do Číny, rozjel ve velkém a to byla příčina celého problému.

„Už je mi opravdu lépe, na Bulovce se o mě, ale nejenom o mě skvěle starají. Jsou tu bezvadní lékaři, sestřičky a je to důkaz toho, jak může fungovat i nemocnice, která musí s rozpočtem velmi šetřit. Co mě mrzí je, že jsem se letos nemohl zúčastnit premiéry posledních Babovřesků a podívat se za diváky," lituje Jan Kuželka.

Kvůli nemoci musel odříct i účinkování v muzikálu Tři mušketýři, který se vrací na pražskou Brodway a stopnout musel taky představení v Kleopatře.

Nyní se Jan Kuželka cítí už mnohem lépe, ale ve špitále si prý ještě pár týdnů pobude.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty