Dan Bárta má tak obrovskou radost z dalšího ocenění, že blekotá páté přes deváté. To chce klid, podívej se na Karla.

 Celebrity 
21. května 2014 13:21 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Bárta slibuje do roka a do dne další události... Foto: PResscode
„První gramofonek jsem dostal v roce 1994, takže je to zaokrouhleno na celkem dvacet plodných let. A za těch dvacet let třináct sošek. Né že bych na tom ulítával, ale řekněte: kdo to dneska má,” bilancuje s nadsázkou Dan Bárta. No, možná tak Kája Gott.

Bárta se českou hudební scénou prozpíval od syrového big beatu přes hravý funk až k současné směsici jazzu a pop-rocku korunovanému intonační dokonalostí. Patří tímto mezi nejuznávanější a nejvýraznější tuzemské zpěváky, o čemž svědčí počet ocenění udělených Akademií populární hudby. Sošku zatím posledního, třináctého Anděla, který je pro něj takovým výročním potleskem, získal den poté, co úspěšně zakončil jarní část turné Maratonika ke stejnojmenné desce vydané loni. A chystá se pokračovat...

Už teď by vám totiž Bárta mohl vypočítat tu řadu koncertů, která ho čeká. „Jsem rád. Kvůli sobě, kapele, našim... já jsem vlastně tak rád, že v sobě krásně dohledám, že jsem rád i kvůli vašim,” netají se svou radostí a plácá u toho páté přes deváté. A kdo by takový úspěch neoslavil. Leda člověk ze železa.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod