Je před námi víkend plný magie. Celebrity vyvedou rodinky a bude se čarovat. Přijede i Copperfield?

 Celebrity 
04. dubna 2014 13:48 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Čáry máry pod kočáry! Foto: Facebook P. Kožíška
Lákají vás kouzla, magie a mystično? V tom případě nastražte uši, protože tento víkend se sjedou do Divadla kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích u Prahy přední kouzelníci z devíti zemí světa. Koná se zde již 11. ročník mezinárodního festivalu moderní magie Velká cena Divadla kouzel 2014.

Kouzelnické umění poměří ve čtyřech veřejnosti přístupných představeních několik desítek českých a zahraničních mágů. Soutěžit se bude jednak v základních kategoriích jako je manipulace, všeobecná magie, iluze a mikromagie. Svoje dovednosti na festivalu předvedou ve dvou juniorských kategoriích i nejmenší kouzelníci. „Mezinárodní odborná porota bude mít letos nelehký úkol. Rozhodnout, kdo získá hlavní cenu Grand Prix Divadla kouzel,” říká ředitel festivalu a prezident Českého magického svazu Pavel Kožíšek. Na festivalu se také uskuteční valná hromada, tzv. Magický sněm, kde si kouzelníci budou volit nový soutěžní řád, který rozhodne, kdo bude příštím Mistrem ČR v moderní magii.

Součástí jsou rovněž odborné semináře a jakýsi kouzelnický bazar, kde si kouzelníci budou vyměňovat svoje zkušenosti a nakupovat nová kouzla. Hlavní kouzelnickou hvězdou festivalu je přední korejský iluzionista současnosti, držitel několika prestižních světových ocenění Lee Ji Min.

Cenu nejkrásnější kouzelnici, která získá titul Miss magie, předají moderátor Libor Bouček a bavič Zdeněk Izer. Galaprogram si nenechají ujít ani pravidelné účastnice - modelky Hanka Mašlíková a Martina Dvořáková.

To vše se koná od dnešního pátku 4. dubna do neděle 6. dubna, kdy od 14h budou ceny předávat a na jevišti čarovat již tradičně přední osobnosti našeho kulturního a společenského života. Za všechny můžeme jmenovat Jana Rosáka, Heidi Janků, Radima Uzla, Jakuba Smolíka a další.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím