Tereza Brodská oplácí matce staré křivdy. Přestože by Jana Brejchová mohla do domácí péče, zůstává v sanatoriu.

 Celebrity 
04. dubna 2014 06:50 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dvě krásné herečky... ale cestu k sobě nikdy nenašly Foto: Česká televize
Herečka Jana Brejchová se celý život věnovala hlavně svojí filmové kariéře. Dceru Terezu, kterou měla s Vlastimilem Brodským, vychovávali více příbuzní. Od šesti měsíců do šesti let žila trvale v domácnosti tety Blanky a s rodiči se vídala zřídka. Oba herci prožívali ve své profesi renesanci a dcera byla tudíž trochu navíc. Mezi matkou a dcerou nebyly vztahy idylické ani během Terezina dospívání. Spíše naopak.

Cestu k sobě hledaly velmi dlouho, a jak Brodská říká, našly ji až před třemi lety, když bylo Brejchové sedmdesát let. Ale otázkou je, zda se rány skutečně zahojily, neboť Brejchová po mozkové příhodě i nadále zůstává v péči lékařů Rehabilitační kliniky na Malvazinkách, i když by sanatorium dávno mohla opustit. A nevypadá to, že by si Brodská matku chtěla vzít domů.

O jejich složitém vztahu vypovídají i Tereziny odpovědi na následující otázky: Kdo je pro vás teta Blanka?, odpoví: „Moje máma.“ Když se jí někdo zeptá: Kdo je pro vás Vlastimil Brodský?, odpoví: „Milovaný tatínek.“ A na otázku: Kdo je pro vás Jana Brejchová?, řekne: „Filmová hvězda…“
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím