Topmodelka Petra Němcová učí svého tříletého syna meditovat a zakazuje mu sladké

 Celebrity 
29. září 2022 09:19 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Petra Němcová žije v souladu s přírodou Se svolením Nextfoto
Topmodelka Petra Němcová je velkou vyznavatelkou přírodního stylu života, je také vegankou a vyznavačkou buddhismu, stejně jako její manžel Benjamin Larretch. A svého tříletého syna slavná česká modelka vede stejnou cestou.

Petra porodila syna v listopadu 2019 a společně s manželem mu vybrala jméno Bodhi. Prakticky záhy musela vysvětlovat, co to vlastně znamená. Takže jméno Bodhi je odvozené od starodávného buddhistického konceptu, který vyjadřuje porozumění a čisté poznání bytí ve spojení s přírodou vesmíru, tedy osvícený a probuzený. Stav nirvány, kterého je dosaženo správným způsobem života v rovnováze a harmonii s přírodou.

Pak je tu také možné spojení se stromem bódhi, který je pro buddhismus velmi důležitý a znamená strom osvícení. Takže zanedlouho tříletý Bodhi vyrůstá v přírodě, v Dominikánské republice, nesmí žádné cukroviny a teď jej ještě Petra Němcová učí meditovat.

Se svými světonázory i vlastním životním stylem Petra seznamuje svoje fanoušky pravidelně na sociálních sítích, kde také zdůvodnila, proč učí syna meditovat už od tak útlého věku.

„Pokud by se každé 8leté dítě na světě učilo meditaci, během jedné generace bychom odstranili ze světa násilí, řekl Dalajláma. Věřím tomuto tvrzení z hloubky své duše. Dokážete si představit takový svět? Cítím se tak vděčná, že mě před 24 lety, když mi bylo 19 let, představili meditaci. Úplně to změnilo můj život! Bodhiho jsem uvedla do meditace brzy. Po malé dětské józe zůstane chvíli meditovat a soustředit se na svůj dech. Pro mě je to jeden z nejsilnějších darů, o který se s ním mohu podělit a který mu nikdo nemůže vzít. Zkoušeli jste se svými dětmi meditaci? Existuje tolik výhod nad rámec toho, co můžeme změřit nebo plně pochopit. Tady nějaké jsou… Meditace pomáhá dětem zlepšit jejich naslouchání, dovednosti při řešení problémů, techniky hlubokého dýchání, vizualizaci a povzbuzuje děti k používání pozitivních afirmací. Podporuje sebevědomí. Pozitivní sebemluva nám dává sílu věřit a oceňovat sami sebe. Výzkum ukázal, že meditace pomohla studentům k lepším akademickým výkonům, ale také může být neuvěřitelně prospěšná v mnoha aspektech života dětí. Zde jsou další pozoruhodné způsoby, jak může meditace pomoci vašemu dítěti. Lepší spánek, zvýšené soustředění a delší udržení pozornosti, snížení stresu a úzkosti, silnější psychická odolnost, zlepšená emoční regulace, zvýšené sebeuvědomění a empatie. Kromě výše uvedených výhod studie prokázaly, že meditace může dětem pomoci zlepšením kapacity pracovní paměti,“ napsala Petra v dlouhém příspěvku k fotografii svého malého synka, jak medituje.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Nemcova (@pnemcova)

 

A podobně je na tom malý Bodhi i se zdravou stravou. Cukrovinky pro něho neexistují a stejně tak ani sladké limonády, prostě všechny ty průmyslově zpracované a strašně nezdravé věci, které děti všude na světě jedí denně.

Bodhi místo toho konzumuje proteinové kuličky nebo kakao z přírodních surovin, dobroty mu sladí agávovým sirupem. Sladké cereálie mu Petra Němcová nahrazuje cereáliemi z quinoy a pudink mu vaří z chia semínek. A protože je Bodhi po svých rodičích od malinka vegan, jí jenom vařenou zeleninu samozřejmě připravenou z čerstvých potravin. Sama Petra věří, že tak ochrání zdraví svého malého synka, na kterého tak dlouho čekala. Když se Bodhi narodil, bylo Němcové už čtyřicet let.

Autorský článek, další zdroj: Instagram

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve