A je tu další soud. Angelina Jolie žaluje Pitta. Ten měl odklonit peníze z vinařství

 Celebrity 
08. září 2022 09:17 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Brad Pitt podle žaloby Angelinu okradl a vydíral Depositphotos
Táhne se to celé roky a místo toho, aby soudní bitvy mezi Angelinou Jolie a Bradem Pittem konečně skončily, jsou tu nové a nové. Tentokrát Angelina zažalovala Pitta o tučných 250 milionů dolarů.

Bývali kdysi nejkrásnějším párem Hollywoodu, teď mezi nimi panuje zjevná nenávist a oba se častují stále novými a novými soudními žalobami. Nejnověji vytáhla do boje zase Angelina Jolie, která zažalovala svého exmanžela kvůli francouzské vinici Château Miraval.

Respektive firma Angeliny Jolie podala na Pitta žalobu o 250 milionů dolarů s tvrzením, že herec se svými přáteli provedli několik manévrů, u nás by se hezky řeklo, že nějakých těch pár dolarů "odklonili", aby Pitt získal kontrolu nad francouzským vinařstvím, které kdysi oba rovným dílem koupili. Jolie se v žalobě domnívá, že jde o Pittovu odplatu za rozvod a nekonečné soudy o děti a rovněž jeho snahu nedat Angelině ze zisků vinařství prostě nic.

V žalobě se rovněž uvádí, že se Pitt pokusil využít velký finanční podíl ze zisků vinařství, které by měla Angelina Jolie dostat, výměnou za tzv. klauzuli o utajení. Ta by měla Pittovi zajistit, že nebudou u žádných z probíhajících soudů použity informace o okolnostech, které předcházeli jejich rozvodu a rovněž touto klauzulí hodlal Pitt utajit fakt, že ze zisků vinařství doslova promrhal miliony dolarů na nedůležité věci například více jak milion dolarů na bazén.

Soudní dokumenty podané v úterý u soudu v Los Angeles dále také uvádějí, že poté, co tehdejší manželé v roce 2008 společně koupili pozemek o rozloze 1300 akrů na jihu Francie, společně do něho také investovali další desítky milionů dolarů.

Soudní dokumenty dále uvádějí, že každý z manželů vlastnil 50procentní podíl ve vinici a že Angelina do tohoto podnikání investovala velkou část svého osobního majetku s tím, že Pitt se měl osobně starat o rozvoj vinice.

Angelina sice už svůj podíl prodala nadnárodní společnosti Stoli, což se z dnešního pohledu jeví jako rozumná věc, přesto se domnívá, že jí Pitt dluží z vinařství spoustu peněz. V její soudní žalobě se mimo jiné píše: "V odplatě za rozvodové a opatrovnické řízení se Pitt pustil do mnohostranné, letité kampaně s cílem zmocnit se kontroly nad Château Miraval a přivlastnit si aktiva společnosti ve svůj prospěch i ve prospěch svých vlastních společností a přátel. Sám se jmenoval právoplatným vlastníkem Château Miraval a jeho dvojím cílem bylo uzurpovat hodnotu Jolieiny společnosti Nouvel a získat výhradní vlastnictví Château Miraval. Po podání žádosti o rozvod Pitt jednoduše provozoval vinařství bez konzultace s Jolie. Když se snažila získat informace a větší kontrolu, byla odmítnuta a také zcela neprávem jí i její společnosti Nouvel bylo znemožněno získávání informací nebo řízení Château Miraval.“

Žaloba dále uvádí, že Pitt a jeho přátelé tajně přesunuli aktiva firmy, takže po česku odklonili peníze s tím, aby hereččin podíl ve vinařství naprosto znehodnotili. A pak už jde o opravdové detaily jako například ten, že kamenné zdi zámku opravovali kameníci z Chorvatska.

Angelina a její firma samozřejmě s Pittem žaluje i různé manažery vinařství, to jsou ti přátelé, kteří Pittovi s odklonem peněz z vinařství pomáhali.

Asi nejzajímavější na celé této nové kauze je fakt, že Angelina Jolie chtěla Pittovi svůj podíl ve vinařství po rozvodu prodat, on její nabídky ale zneužil. Vědom si faktu, že většina jejích peněz a majetku je spojena právě s vinařstvím, se ji pokusil vydírat, aby se nedostaly ven informace o okolnostech, které Angelinu vedly k podání žádosti o rozvod. Ale to se nakonec stejně stalo, když se nedávno na veřejnosti objevily informace ze spisu FBI, který poměrně podrobně popisuje, jak Pitt Angelinu a syna Maddoxe opilý fyzicky napadl v letadle.

Fanoušci si nyní pod vlivem nových informací budou muset poradit s dalším dilematem. Zatímco někteří dosud měli Angelinu za fúrii, vypadá to, že se karta obrací a tím sympaťákem, kterým se zdál po dlouhé roky být, ve skutečnosti Brad Pitt není.

Autorský článek, další zdroj: Page Six

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47