Strach o národem milovanou Zagorku: Co se s ní opravdu děje, ví asi jen ona sama

 Celebrity 
01. října 2021 09:30 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Hana Zagorová je momentálně v nemocnici Se svolením H. Zagorové
Hana Zagorová je opět v nemocnici. V tomto roce nejméně potřetí. Jak se ale ukázalo, teď šlo o patrně nejzávažnější situaci. V jejím bytě v pražském Podolí kromě záchranné služby zasahovala i policie. Narychlo se dokonce ze svého koncertu v Košicích vrátil i její manžel Štefan Margita. Co se s národem milovanou Zagorkou děje?

Policisté se záchranáři měli zpěvačku najít v úterý večer ve špatném zdravotním stavu. Zpěvačka už od léta bojuje s postcovidovým syndromem. Je proto možné, že následky po proděláném covidu-19 se stále ozývají. 

Zagorové manžel Štefan Margita se okamžitě vrátil ze Slovenska, kde měl mít koncert. Ten ale nechal zrušit, respektive přeložit. 

„Vážení návštěvníci, s lítostí oznamujeme zrušení koncertu ŠTEFAN MARGITA 65. Příčinou zrušení jsou vážné rodinné důvody pana Margity. Děkujeme za pochopení a respektujte prosím soukromí pana Margity a jeho rodiny,“ oznámila slovenská filharmonie na Facebooku krátce po události.

Co přesně se v pražském bytě stalo, není jasné. Patrně byl zdravotní stav Zagorové natolik špatný, že nebyla sama schopna záchranářům otevřít, ti proto dveře násilím otevřeli, o čemž museli následně informovat policisty. Ti pak případ zaevidovali. Záchranka zpěvačku převezla do nemocnice.

Sám Margita pak vydal prohlášení o zdravotním stavu své ženy: "V důsledku přetrvávajících zdravotních obtíží byla zpěvačce Haně Zagorové doporučena několikadenní hospitalizace v nemocnici. Lékaři pracují na její rekonvalescenci."

Sama Hana Zagorová pak měla na svůj profil na sociální síti umístit osobní vzkaz. „Moji milí, od včerejšího večera jsem v nemocnici, protože můj zdravotní stav se nelepšil a přetrvávaly obtíže spojené s postcovidovým syndromem. Páni doktoři, a vlastně úplně všechen personál, dělají všechno, abych byla zase v pořádku. Věřím, že je vše na dobré cestě a těším se na vás," vzkázala mnoha tisícům fanoušků Hana Zagorová.

Co přesně ji trápí, není jasné. "Zagorka" desítky let bojuje s chronickou poruchou krvetvorby, ovšem nikdy neprodělala leukémii, jak se kdysi spekulovalo. Díky kvalitním lékům, ale i léčitelům dokázala celou dobu situaci zvládat. Právě prodělání covidu mohlo zdravotní stav zhoršit. Proto se lze jen domnívat, že s tímto problémem se teď zpěvačka léčí. 

"Mám o Hanku strach, držím jí pěsti a modlím se za ni," vzkázal Zagorové do nemocnice zpěvák Karel Vágner, její celoživotní kamarád a kolega. 

Podobné vzkazy jdou i od dalších kamarádů a kolegů, zpěváků Standy Hložka a Petra Kotvalda. "Držíme Hance pěsti, snad vše zvládne a bude brzy zase fit. Hanka je úžasná ženská, je to člověk, který patří do mého života desítky let a jejího přátelství si nesmírně vážím," podotkl Hložek, kterého Zagorová před časem nazvala svým "skorobratrem".

Podobně to vnímá i Petr Kotvald. Ten přeje své kamarádce a bývalé kolegyni, s níž trávil na jevišti spolu s Hložkem více jak pět let bez přestávky, hlavně zdraví a brzké uzdravení. Těší se, až si s Hankou zase spolu zazpívají.

Desítky tisíc fanoušků přejí zpěvačce hodně brzké uzdravení a hodně sil. Doufají, že třeba v prosinci se s ní uvidí na přeloženém koncertě v pražské Lucerně. Už nyní je ale víc než jasné, že koncert bude nejspíš muset být opět přesunut. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008