Petra Janů si splnila netradiční sen

 Celebrity 
10. září 2021 10:56 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Petra Janů před svým rybníkem, který pojmenovala po manželovi Michal Veronika Pohanková/ Se souhlasem P. Janů
Petra Janů si splnila sen, má vlastní rybník. Ten nechala vybudovat u své chalupy nedaleko jihočeské Stráže nad Nežárkou. Vodní plocha uprostřed lesů, na dohled od zpěvaččiny chalupy, dostala jméno Michal, po jejím zesnulém manželovi, manažerovi a producentovi Michalu Zelenkovi, od jehož úmrtí letos uplyne deset let.

Zpěvačka tak splnila sen sobě, manželovi a vlastně i slib, který si dali, že rybník na Jindřichohradecku vybudují. 

„Rybník byl v podstatě původně jeho snem, já jsem ho za něj jen dokončila. Doufám, že mě tam seshora Míša pozoruje a má radost, že se to podařilo,“ uvedla trojnásobná Zlatá slavice Petra Janů.

Zpěvačka, která v posledním roce na své chalupě v podstatě žije a je vděčná za to, že v době lockdownu nemusela být v Praze, oslaví příští rok dvojí výročí.

„Jednak svoje jubileum a pak to bude 50 let, co jsem na scéně. Chystáme turné a bude i nový duet. Nechte se překvapit,“ usmívala se zpěvačka, která má po téměř roční „covidové“ pauze zase už plný diář. „Zatím vyrážím na koncerty z chalupy, ale pomalu se začnu zase stěhovat zpátky do Prahy. Největší změna to asi bude pro mého maltézáčka Bobíka. Je mu něco přes rok, a tak zatím zná jen život tady na chalupě. Ale určitě to spolu zvládneme,“ věří zpěvačka.

Na chalupu, kterou má uprostřed jihočeských lesů, jezdí zpěvačka už 35 let. Jižní Čechy se tak staly jejím druhým domovem.

„Trávím tady vždycky celé léto a většinou i Vánoce. Ten rok jsem si tu opravdu užila, s Bobíčkem jsme vyráželi na dlouhé procházky. Chodí k nám kamarádky z nedaleké chalupy na karty nebo jen na kafíčko. Často sem jezdí i kamarádka z Budějovic s dvanáctiletou dcerkou, takže jsem na vlastní kůži zažila i úskalí on-line výuky. A navíc mají maltézáčka Maxíka, což je Bobíkův brácha. Takže tady bývá dost často veselo a rozhodně se nenudím,“ dodala s úsměvem Petra Janů.

Ta také před pár dny na jednom z pražských parníků převzala ocenění Mistra zábavního umění. Zpěvačka se tak po dlouhé době potkala s řadou svých kolegů a kamarádů, jako byli Martin Dejdar, Jiří Lábus, Petra Černocká nebo Zdeněk Troška.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47