Nejstarší česká herečka, která nedávno zemřela, si přála být rozptýlena. Co se jí ale bohužel nesplnilo, bylo další její přání

 Celebrity 
19. září 2021 14:41 / René Černý
  0
📷
11 fotografií v galerii
Zdena Procházková zemřela v úctyhodném věku 95 let Archiv Z. Procházkové, se souhlasem M. Gajdáčkové
Nejstarší česká herečka Zdenka Procházková, která se do hereckého nebe odebrala 25. srpna, nebude mít hrob. Představitelka Lídy Baarové a řady dalších rolí, která hrála v Česku i v Rakousku, si totiž přála úplně něco jiného.

Ač Procházková, bývalá žena herce Karla Högera, neměla vlastní rodinu, sama nebyla. Přímo ukázkově se o ni starali jak manželé Gajdáčkovi, tak i manželé Žmolíkovi. A právě oni vyplní poslední přání zesnulé herečky.

"Přála si zpopelnit a být rozptýlena tam, kde byli kdysi rozptýleni její rodiče. A my jí toto přání splníme," uvedli její přátelé, kteří se postarali o nesmírně důstojné poslední rozloučení a před více jak týdnem umožnili i veřejnosti, aby se s Procházkovou rozloučila.

Herečka žila střídavě v Česku a střídavě v Rakousku. Tam kromě divadla řadu let hrála i v seriálu. Roli ale musela před více jak rokem opustit kvůli svému zdravotnímu stavu. Poslední dobu prožila v domově seniorů a nakonec skončila v nemocnici. 

"Kde bude paní Procházková pohřbena," ptají se lidé a její fanoušci i na sociálních sítích. Nicméně odpověď je jasná, její popel bude rozptýlen. A i když by si její blízcí přáli, aby měla nejaký pomníček, kde by bylo možné zapálit svíčku a dát květinu, respektují to, co si přála. 

Co se jí ale bohužel nesplnilo, bylo další její přání. Aby byla obsazena do nějaké další výrazné role. Protože tou největší v posledních letech byla právě "stará" Lída Baarová ve stejnojmenném snímku Filipa Renče. 

"Čekala jsem, že teď přijdou nějaké další nabídky, ale ony nepřicházejí. Jsem z toho smutná. Tak ráda bych hrála... Tolik by mně to těšilo, ale asi na mně už zapomněli," říkala se smutkem v hlase Zdenka Procházková.

Přestože se dožila úctyhodného věku 95 let a poslední týdny na tom zdravotně nebyla vůbec dobře, mysl měla stále čistou do posledních chvil. A kromě filmů a seriálů zde po ní zbyla i kniha, kterou sepsala před několika lety s mladou kamarádkou Pavlínou Kadlecovou. Nese název Procházka životem a právě v ní odhalila herečka řadu svých tajemství.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve