Frontman kapely Queenie Michael Kluch: Nejsem dvojník Freddieho Mercuryho, je to prostě role

 Face To Face 
17. září 2020 20:37 / René Černý
  0
📷
8 fotografií v galerii
Zpěvák, herec a frontman kapely Queenie Michael Kluch Face To Face
Do svých patnácti let se věnoval jenom sportu a hudba kolem něho pouze procházela. Pak přišel zlom. Dnes je alteregem, nikoli dvojníkem jednoho z nejslavnějších zpěváků světa Freddieho Mercuryho. Hostem René Kekelyho v talk show Face To Face byl frontman kapely Queenie, zpěvák a herec Michael Kluch.

Nepovažuje se za dvojníka slavného zpěváka, ale za alterego Freddieho Mercuryho. Neparoduje jej, jen se snaží předat zpěvem a muzikou s kapelou energii divákům a fanouškům.

„Je to role. Vnímám to jako moji životní roli. Už to moc nikam nepřekotím, ale stejně to se mnou půjde. V soukromí se cítím být Michaelem Kluchem a Mercuryho konzumuji pouze rekreačně. Takže dvojník ne. To, co dělám, je forma herectví a za takového muzikálového herce se považuji,“ říká Michael Kluch.

Jeho heslem je: Zpívám si svůj život… „Já se vlastně vyzpívávám z nějakých svých emocí, byť přes písničky s anglickými texty. Já jsem těch rolí měl víc a měl jsem i vlastní texty, i nějaké kapely. A mám pocit, že přes hudbu se filtruji a díky ní můžu svůj život žít ani ne tak pohodlněji, ale spíš bezstarostněji,“ svěřil se Kluch.

Jeho dědeček je bratrancem Miro Žbirky, což ale Michaela nějak zásadně neovlivnilo. Rodiny z obou stran se spíš nestýkají. Spíš se prý potkaly nějaké geny, ale zpěvákovi rodiče nepocházejí z hudební branže.

Letos musela kapela Queenie už podruhé odložit mega show v pražské O2 areně. Kvůli koronavirové situaci koncerty přesunuli na září příštího roku. Stále se ale mohou diváci těšit na fantastickou hudební a audiovizuální show.

„My ukážeme show na míru. Necháváme si vyrábět veškeré komponenty. Ta show přesahuje standardy, které sem vozí Philové Collinsové a další. Je to show koncpipovaná stylem. Ve velkém. A hlavně ta scéna bude propracovaná do detailů. Kdyby Freddie žil, dělal by ty největší akce. Protože byl takový pompézní, tak bychom chtěli ten jeho odkaz uchopit v tom duchu,“ říká zpěvák a frontman Queenie.

Na svých koncertech zpívá i slavný hit Queen Barcelona. Namísto Monserat Caballé ji s Queenie v čele s Michaelem Kluchem zpívá operní diva Petra Alvarez.

 

„To byl dar od Freddieho pro Monserat, protože ona chtěla pět píseň o jejím rodném městě… Oni ti Katalánci jsou takoví hodně patrioti. A byla to velká pecka. S Petrou Alvarez se nám dobře spolupracuje. Ona tu Barcelonu skvěle vystihuje svým projevem…,“ pochvaluje si Kluch, který prozradil, že jeho knír, který má na koncertech, je pravý, byť byla i doba, kdy měl nalepovací, což při nasazování vnímal jako komplikaci.

Když zpěvák a herec nezpívá, nevymýšlí novinky na pódiu, nedělá prý většinou nic a relaxuje. U filmů, PC her nebo jezdí na výlety. A rád cestuje. Je si také prý dobře vědom toho, že přijde doba, kdy Freddieho bude muset takzvaně uložit k ledu.

„Nikdo se nechce dívat na ošklivý lidi na jevišti. V okamžiku, kdy nebudu zvládat tu roli pěvecky nebo vizuálně, tak Freddie odejde. A je to v pořádku. Pracujeme s odkazem nějaké persony, vyděláváme díky tomu nějaké peníze, měli bychom se k tomu chovat nějak s respektem. Ono je těžký přijít v důchodu a říct, že nic jiného neumím. Ale ono to není pak důstojné vůči tomu Freddiemu, ale ani k tomu umělci a jednou prostě přijde den, kdy už na tom jevišti nebudu patřit, no to se stane… Proto toho chci stihnout co nejvíc teď, dokud můžu,“ dodal Michael Kluch.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?