Berenika Kohoutová promluvila o děsivém zážitku, díky kterému si uvědomila mnoho věcí

 Celebrity 
18. června 2019 13:37 / Ema Maxová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Herečka Berenika Kohoutová  Instagram
Herečka Berenika Kohoutová (29) se nedávno zúčastnila focení charitativního kalendáře pro spolek ALSA, z. s., jež podporuje pacienty trpící nevyléčitelnou nemocí. Při té příležitosti se herečka svěřila, že sama má za sebou dost příšerný zážitek, ve spánku ji totiž postihla spánková paralýza.

Tento nepříjemný zážitek ji přiměl uvědomit si, jakou hodnotu vlastní zdraví má. „Člověk může přiložit ruku k dílu využít toho, že je veřejně známý. Nemusí se jenom vystavovat na Instagramu, ale je fajn, když může pomoci dostat do povědomí ostatních něco, o čem se zatím příliš neví a rozšířit tuto informaci co nejvíc,“ říká Berenika Kohoutová.

Navíc má sama, byť chvilkovou, zkušenost s tím, že nemohla ovládat své vlastní tělo. A to když ji v noci přepadla spánková paralýza. „Zažila jsem to jednou, v noci. Vzbudila jsem se a nemohla se hýbat. Přitom jsem byla stále při vědomí. Bylo to opravdu strašné, takže žít v tom pořád musí být něco neskutečně náročného,“ vzpomíná herečka.

Osobnosti podporující spolek ALSA, z. s. se již podruhé sešly, aby nafotily další část charitativního kalendáře. Výtěžek z jeho prodeje bude určen pro pacienty trpící nevyléčitelnou nemocí ALS. Focení se odehrávalo na pražském Vyšehradě a před objektivem se kromě Bereniky Kohoutové vysttřídali také David Kraus, Daniela Písařovicová a Pavel Batěk.

David Kraus organizaci podporuje několik let a nemoc ALS popisuje jako formu absolutní bezmoci. Setkání s pacienty je pro něj silným zážitkem a k odvaze pacientů má obrovský obdiv. „Tahle nemoc z vás udělá velmi vyrovnaného smířeného člověka, který ví, co je v životě důležité. Být mezi těmito pacienty je jako být mezi tibetskými mnichy. Mám se od nich co učit a je síla vidět, jak se o ně starají jejich nejbližší. Nikdy jsem neviděl tolik lásky, jako mezi těmito lidmi a jejich rodinami. Těžko se to popisuje a člověk se těžko brání slzám, jak je dojatý, čeho jsou někteří lidé schopni.“

Focení si ale užíval a na place se celkově sešla skvělá usměvavá parta. Téma je náročné, ale všichni chtějí pacientům co nejvíce pomoci! 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve