Krásná Vaimalama Chaves se proháněla na závodním okruhu

 Celebrity 
29. března 2019 13:45 / Ema Maxová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Krásná Vaimalama Chaves Peugeot
Projet se na okruhu de la Sarthe poblíž francouzského města Le Mans je snem každého jezdce, kterému koluje v žilách místo krve benzín. Závod „24 hodin Le Mans“, který se zde jezdí už od roku 1923, je symbolem rychlosti, vytrvalosti a technického umu. Nesmírně náročný 24 hodin trvající jezdecký maraton láká statisíce diváků a stovky závodníků. Přitom si nejeden ze zúčastněných pilotů závodního vozu sáhne na dno.

Toto místo má kolem sebe také temnou auru smrti. V roce 1955 zde došlo k hrozivé katastrofě, při které přišlo o život 83 lidí. Zároveň má ale tento okruh kouzlo vítězství, kterého se ti, co ho zažili, nikdy nenabaží. Okruh Le Mans byl za sto let své existence svědkem různých událostí. Ta, která se zde uskutečnila 23. března 2019, byla velmi neobvyklá.

Oficiálně nejkrásnější Francouzka, Miss France 2019, Vaimalama Chaves, přijela s extravagantním sportovním vozem Peugeot 308 GTi o výkonu 263 koní předvést divákům, co silný turbomotor dokáže. Vzhledem k tomu, že s řízením automobilů, natož pak supervýkonných strojů na okruhu, zatím nemá mladičká kráska mnoho zkušeností, využila pomoc trenéra, jehož role se ujal dokonce sám generální ředitel francouzské automobilky Jean-Philippe Imparato.

Ovšem celá tato peripetie se neuskutečnila kvůli tomu, že by si nová královna krásy chtěla zajezdit s nabušeným Peugeotem na závodní trati. Hlavním důvodem byl druhý ročník akce „Girls Charity Racing Challenge“ spojující silná auta a krásné dívky. V rámci ní proběhla tato zvláštní exhibice s cílem získat peníze na charitu. Nashromážděné finance pak putují dobročinné francouzské organizaci “Les Bonnes Fées” neboli „Dobré víly“. Této organizaci se podařilo sdružit patnáct žen, které někdy v minulosti získaly titul Miss France, aby společně využily svého vlivu pro získání peněz na provoz zařízení pečujících o ty, kteří to nejvíce potřebují.

Mimochodem spojení Peugeot – Miss – Le Mans, není zase tak neobvyklé. Značka Peugeot je partnerem soutěže Miss ve Francii už více než 30 let. Navíc na okruhu de la Sarthe je jako doma. Už několikrát se jí podařilo legendární závod 24 hodin Le Mans vyhrát. Všem příznivcům značky Peugeot se určitě vybaví velkolepé vítězství v roce 2009, kdy vozy Peugeot 908 HDi FAP dojely na prvním, druhém a šestém místě.

Témata: Miss Francie, auto, moto
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum