Nejhorší obavy se naplnily. Zemřel herec a producent Jiří Pomeje

 Celebrity 
26. února 2019 19:28 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Pomeje zemřel po dlouhém boji s vážnou nemocí  Facebook
Nejhorší obavy se naplnily. Herec, producent, komik a hlavně táta pětileté Aničky Jiří Pomeje (†54), který dlouho a statečně bojoval se zákeřnou rakovinou, dnes svůj boj bohužel prohrál. Pomeje zemřel v sanatoriu na Pleši, kde pobýval od začátku letošního roku.

Herec a producent Jiří Pomeje, známý z filmové série Playgirls nebo z Andělské tváře, kterou sám produkoval zemřel ve věku 54 let. Někdejší partner Michaely Kuklové a Ivety Bartošové se naposled objevil ve Vánočním Kameňáku. 

Nejprve rakovina Jiřího Pomeje připravila o hlas, dnes oblíbený herec a dabér nemoci podlehl. Se zákeřnou nemocí bojoval Pomeje v posledních měsících v Nemocnici Na Pleši, která je specializovaná na léčbu onkologických onemocnění. Nejenže se herci a dabérovi vrátila rakovina hrtanu, ale zhoubná nemoc mu postupně napadla celé tělo. Chemoterapii lékaři zamítli, prý by mu jen zhoršila trápení, soukromá klinika mu tak poskytla veškerou péči, bohužel ani to nepomohlo. 

Jiří Pomeje se narodil v Českých Budějovicích, kde v tamním divadle účinkoval v baletu. Věnoval se tanci, poté si vyzkoušel činohru na scéně v Šumperku, v roce 1988 absolvoval DAMU a již v témže roce se představil hned ve třech filmech: Čekání na Patrika, Dotyky a Vlastně se nic nestalo. Hlavní roli Marka Paara dostal Jiří Pomejeo rok později ve snímku podle románu Vladimíra Párala Muka obraznosti, vzápětí si zahrál ještě v Jestřábí moudrosti, Tiché bolesti a Nahotě na prodej. Ve dvou dílech filmové série Playgirls představoval Toma Rodra, v televizním seriálu Hospoda zase fotbalového fanouška.

V roce 1992 založil vlastní produkční společnost, s níž se podílel na filmech Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí, na sérii Kameňák či na Andělské tváři. Posledně jmenovaný projekt, v němž navíc ztvárnil jednu z ústředních postav, však neměl divácký úspěch a producenta přivedl ke krachu. Velké štěstí neměl Jiří ani v osobním životě.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47