Špinarová se ani po smrti ocenění od prezidenta nedočká!

 Celebrity 
27. října 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Věra Špinarová státní vyznamenání na Hradě nedostane! archiv
Státního vyznamenání se ani po smrti Věra Špinarová nedočká. Zpěvačka, která zemřela letos v březnu ve věku 65 let na selhání organismu, by si zcela jistě medaili zasloužila. Mysleli si to i tisíce fanoušků, jenže všechno je jinak.

Prezident Miloš Zeman v sobotu na Hradě Špinarovou "in memoriam" neocení! Její syn Adam Pavlík totiž odmítl vyznamenání převzít.

„Rozhodl jsem se, že tam nepůjdu. Mamka na žádné ceny nebyla. Takové věci nemusela a vím, že by si ocenění sama také nešla převzít. Proto tam nepůjdu ani já,“ řekl Super.cz Adam Pavlík.

Kromě toho, že žádné oficiality nevyhledávala, je důvodem také prezident. „Je to i o osobě Miloše Zemana. Nebyla jeho fanynkou. Kdyby chtěl, mohl jí to udělit v předchozích letech, ne posmrtně. A když se také vezme, koho pan Zeman za poslední čtyři roky vyznamenával, tak by mi to připadalo i hloupé, abych mezi ně mamku zařadil,“ uvedl Pavlík.

„Zatím jsem za ni převzal cenu Nočního proudu Českého rozhlasu a pak ocenění od města Ostravy, protože tam to mělo logiku. Tohle žádnou nemá. Tyhle politické věci nemám rád. Nedělal bych z toho žádný povyk. Dostal jsem nabídku a mám svobodnou volbu ji odmítnout. Dál bych to neřešil,“ dodal Adam Pavlík.

Adam bohužel maličko zapomněl na to, že státní vyznamenání není politickou cenou. A pro jeho maminku si ho žádaly tisíce fanoušků, kteří Zemanovi psali. Bohužel, Zeman nakonec zpěvačku na seznam nezařadil, protože si to rodina nepřála. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47