Je Donutil takový bručoun, jak se o něm říká?

 Celebrity 
25. října 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Miroslav Donutil je profesionál, který nesnáší nepřipravenost a odfláknutou práci! archiv ČT
Miroslav Donutil patří k nejobsazovanějším, k nejlépe placeným, ale také k nejdiskutovanějším hercům u nás. Peníze si umí vydělat, má vysoké nároky a možná i proto se o něm říká, že je nafoukaný bručoun. Všechno je ale možná trochu jinak!

Donutil hraje například v novém seriálu Dáma a Král, který předčil očekávání a u diváků zabodoval. První díl dokonce přeskočil Policii Modrava, protože se na něj dívalo 1,58 milionu diváků.

Za roli šéfa právnické firmy si Donutil odnesl slušný honorář v řádu milionů korun. Donutil dobře ví, že je profesionál, zatímco někteří jeho kolegové berou někdy svou profesi na lehkou váhu.

„Někdy už vám ujedou nervy, když ten člověk nedokáže ani po sedmnácté říct jednu větu,“ řekl na adresu nepřipravených herců Donutil.

Svou trochu komplikovanou povahu si uvědomuje. „Vím, že ze všech možných stran na mě prší poznámky, jak jsem nerudný, nepříjemný, domýšlivý, hamižný, arogantní. Ale já chci být prostě jen nejlepší," vysvětlil Donutil, rodilý znamením Vodnář.

„Jsem pokorný ke všemu, čeho jsem dosáhl. Vím, co to stálo za úsilí, za obrovskou dávku zdraví. Ten, kdo si tím neprošel, a to pomíjím nemoci, které mě svého času velmi pronásledovaly, nepochopí, co to je za strašnou dřinu. Co všechno člověk musí obětovat,“ řekl herec s tím, že tahle profese je sice krásná, ale nesmírně náročná.

Naopak třeba u sousedů v Borovnici na Vysočině, kde má Donutil chalupu a jezdí tam od dětství, si ho lidé nemohou vynachválit. „Pan Donutil sice působí takovým vážným, zadumaným dojmem, ale jinak je to sympaťák a naprostý profesionál. Nic nedostal v životě zadarmo a ví o čem to je. Ale jinak je přátelský a férový chlap," dodal jeden z obyvatel obce u Nového Města na Moravě.

Legendy o tom, jak umí být na place nesnesitelná Jiřina Bohdalová také kolují, jenomže ona to má podobně, jako její kamarád Donutil. „Co nesnesu je neprofesionalita, nepřipravenost, a když někdo něco odflákne. Umím pochopit, když někomu není dobře nebo prožívá nějakou tragédii, i když ani to na plac nepatří. Ale když někdo bere svou profesi na lehkou váhu, to umím dát najevo. Nakonec jsem už ve věku, kdy si mohu dovolit být upřímná," dodala i profesionálka každým coulem Bohdalová. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47