Do kin vtrhne nová Troškova pohádka! Těšte se!

 Celebrity 
24. října 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Dominick Benedikt, Zdeněk Troška a Jakub Prachař při natáčení pohádky Čertoviny archiv filmu
Zdeněk Troška, který se před dvěma týdny navždy rozloučil s milovanou maminkou, se zakousl do práce a dokončuje svou novou pohádku Čertoviny. Ta se k divákům do kin dostane mezi Vánočními svátky a hlavní premiéru pak bude mít těsně po Novém roce.

Po čertech dobrá pohádka, tak zní podtext nového příběhu, do kterého Zdeněk Troška s producenty obsadil třeba Jakuba Prachaře, Dominicka Benedikta, Janu Bernáškovou, Sáru Sandevu, Oldřicha Navrátila, Davida Gránského, Jaromíra Noska, Richarda Jaroslava Müllera a další herce. Lucifera ztvárnil Karel Dobrý, který si zahrál upíra v posledním Troškově filmu Strašidla.

„Mám radost, že se nám podařilo natočit zase hezkou, českou, líbeznou pohádku o čertech, ale těch českých, kteří jsou takoví ti hodní, spíš troubové, ale nikomu neubližují a ctí spravedlnost. A jako vždy, alespoň v mých pohádkách dobro zvítězí nad zlem, což v životě vždycky tak není. Už proto zvu všechny do kin na Čertoviny," prozradil nám Zdeněk Troška.

Na natáčení se použilo 103 kostýmů, z toho nejnáročnější kostým byl pro herce Karla Dobrého, který hraje Lucifera, šaty pro Janu Bernáškovou, která hraje kněžnu a Davida Gránského, který se v pohádce objeví jako hrabě. Na place bylo 6 koní, 5 papoušků, slepice, kachny, housata, beran a také jedna zmije.

Natáčelo se v létě na jihu Čech na Vysočině i v severních Čechách. Počasí filmařům přálo, takže si nemohli stěžovat. Teď už si mohou přát jediné, aby na pohádku do kin přišlo co nejvíce diváků. „To je taky jediné měřítko úspěchu. Ne kritici a jejich "ódy" na intelektuálnost. Já dělám filmy pro lidi a těší mě, když mi řeknou nebo napíšou, že je pohádka nebo komedie potěšila, i když to byla třeba blbina pro zasmání, ale že si odpočinuli a na chvíli vypli," dodal Troška. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod