Proč se producent a zpěvák Ledecký svlékal?

 Celebrity 
05. května 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
Janek Ledecký se nezdá, ale.... Muzikál IAGO
Janek Ledecký se konečně pustil do svého díla IAGO. Ovšem na tiskovce ještě něco přidal, tedy kromě prezentace obsazení hlavních i vedlejších rolí. Začal se svlékat a ukazoval své trenky!

Když se zpěvák Janek Ledecký do něčeho pustí, je v tom vždycky hodně dřiny, potu, emocí, času, ale výsledek pokaždé stojí za to. Nejinak tomu bude u nového projektu, který Janek v Praze připravuje. Jedná se o muzikál, který se začíná rodit v Divadle Hybernia.

Ledecký si na tiskovou konferenci k muzikálu IAGO oblékl tričko s komiksovým obrázkem, který maloval jeho syn Jonáš Ledecký. Nakonec charismatický zpěvák stáhnul dokonce i kalhoty! Chtěl se pochlubit svými trenkami, na kterých je obrázek, který má na svědomí také jeho syn Jonáš.

Představení se již hraje v Bratislavě, ale jak Ledecký upozorňuje, stejná bude pouze výprava. „Samozřejmě převezmeme ty režijní postupy, které nejlépe fungují, ale jako po každé premiéře, jsem měl pocit, že by něco šlo udělat jinak a líp. A teď budeme mít v Praze šanci to dokázat,“ radoval se Janek Ledecký, který je autorem hudby a textů. Ve svém týmu měl rovněž hlavní slovo při výběru herců.

Muzikál IAGO vypráví příběh Shakespearova díla Othella, kde je hlavním hrdinou IAGO, který je ambiciózním pobočníkem právě Othella. Je to muž, který se pro dosažení vlastního úspěchu neštítí ničeho, je ulhaný a závistivý. Zkrátka zloduch každým coulem.

Ovšem ve zpracování Ledeckého a Johansona je tato postava padouchem i sympaťákem zároveň. „Je to bezpochyby nejzábavnější záporná postava, kterou Shakespeare vymyslel. Proti němu jsou Cladius z Hamleta nebo Richard III. úplní amatéři a začátečníci,“ prohlásil s úsměvem Janek a dodal: „Já mám jako většina lidí také raději kladné hrdiny, ale IAGO je zkažený a zábavný současně, že si ho prostě musíte zamilovat.“

Režie je ujal již zmíněný Robert Johanson, který je uznávaným americkým choreografem a režisérem. V jeho přítomnosti se bude zkoušet během srpna a září. Celý tvůrčí tým se skládá asi z třiceti lidí, včetně uznávané módní návrhářky Beaty Rajské a významného kostýmního výtvarníka Romana Šolce.

Dále bude na place padesát herců a tanečníků v alternacích, na odbavení každém představení se bude podílet třicet lidí nejrůznějších profesí. „O tomto námětu jsem věděl už pár let a věřil jsem mu. Zároveň mi bylo jasné, že k tomuto projektu jsou potřeba nemalé prostředky a dobré zázemí. A protože jsme v Hybernii úspěšně zvládli i tak náročný muzikál, jako je Mefisto, tak jsem přijal tuto velkou výzvu na IAGA, “ prozradil výkonný producent divadla Michal Mückstein.

Hlavní roli IAGA si zahraje právě Ledecký, který samozřejmě bude mít alternaci. Bude se střídat se zpěvákem a hercem Petrem Vondráčkem. „IAGO je zištný, vypočítavý křivák s velkou schopností manipulovat s lidmi. Nestydí se bez jakýchkoliv skrupulí ničit svému okolí život, a přitom klidně usínat. Proto jsem rád, že si své postavy nepouštím úplně k tělu. Prakticky vůbec, což je správné, protože člověku by z toho taky mohlo přeskočit. Odpoutám se pár minut po výkonu a je ze mě zase ten standardní Petr Vondráček,“ řekl Petr, který bude mít poprvé čest hrát ve hře nejznámějšího anglického dramatika.

Ženskou klíčovou postavou je v tomto díle Desdemona, Othellova manželka, na niž začne její choť, díky Iagovým intrikám, žárlit. Role se zhostí mladá talentovaná zpěvačka Anna Julie Slováčková. „Jsem žárlivá asi tak jako každý, kdo miluje svého partnera. Žárlím si však vevnitř, v tichosti. Žádné scény nedělám,“ přiznala čerstvě zamilovaná Slováčková. „Myslím, že jsme si s Desdemonou v různých věcech podobné, ale já mám asi, na rozdíl o ní, větší hrdost. Chlap by mi jednou zkřivil vlásek a už bych se s ním nikdy neviděla, láska neláska,“ připojila.

Další důležitou rolí je zástupce Othella, šarmantní a sexy mladík Michael Cassio, kterého si zahrají David Gránský a Milan Peroutka. „Těším se na spolupráci s Davidem Gránským, se kterým se alternujeme, i na Aničku Julii Slováčkovou. Jsou to vrstevníci a už na cestě do Bratislavy, kam jsme se zajeli podívat na muzikál na tamních prknech, jsme si užili hodně legrace. Já všechny kolegy osobně ještě neznám, ale těším se i na ně,“ radoval se Milan Peroutka, který je z účasti v Shakespearově díle skutečně nadšen: „Jeden čas jsem měl pocit, že jsem Romeo. Absolutně jsem hltal každý rým a zamiloval se celkově do Shakespeara. Jeho hry jsou zkrátka jedinečné, nadčasové a je v nich hořká pravda.“

Na jevišti budeme mít možnost také vidět Lukáše Adamce, Lucii Černíkovou, Dashu, Michala Novotného, Bořka Slezáčka, Martina Poštu, Markétu Poulíčkovou a mnoho další muzikálových hvězd.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve